Реклама / Ads
6| 5064 |08.04.2020 НОВИНИ

Борис Бонев пред Фрог: Ако можеха, щяха да ме изхвърлят и от Столичния общински съвет

.
Борис Бонев
Ако можеха, щяха да ме изхвърлят и от Столичния общински съвет. Това обясни пред Фрог нюз общинският съветник Борис Бонев по повод изненадващото му отстраняване от председателския съвет на СОС.
 

Бонев допълни: „Председателският съвет на СОС е консултативен орган, чиято цел е да се обсъжда дневния ред и приоритетите на съвета. На първото му заседание заявих, че съм длъжен пред близо 50-те хиляди души, които ме подкрепиха да направя всичко възможно да ги представлявам по най-добрия начин и това включва присъствие на председателски съвет, въпреки остарелия и недемократичен правилник“.

 

Във връзка със скандала той уточни още: „Тогава председателският съвет взе решение да присъствам. Въпреки това определен представител на „Демократична България“ многократно коментираше моето присъствие там, а на последните съвети започна да идва с още съветници от партията му, защото "очевидно всеки може да дойде". За съжаление явно не е станало ясно, че на председателски съвет присъстват представители на всички политически сили, за да може в по-оперативен порядък да се решават някои казуси.

 

В момента, заради това решение 60 общински съветници са представени в Председателския съвет, но само аз, въпреки, че зад мен стоят 50 000 съмишленика - не съм. Очевидно един вътрешен документ за СОС„ какъвто е правилника му“, е по-важен от представителната демокрация и правото да бъдеш избиран, залегнали в Конституцията. Ще си позволя да цитирам покойния доц. Кристиан Таков, който безкрайно уважавам, който в една своя реч заяви "Пазете правото, дори и от закона".


На въпрос дали е останал изненадан от отстраняването му, той отвърна: „Не ме изненадва. Това е типично партийно поведение, очевидно се случва често. Аз не желая да влизам в този калъп и да бъда като всички останли, които се интересуват винаги и на първо място от партийното оцеляване. Аз съм независим общински съветник и ще продължа с всички сили да работя за София така, както го правя вече 10 години.

 

Разбирам, че много дразня партиите в съвета със своето присъствие там. Може би, ако имаха възможност и от там щяха да ме изхвърлят, но искам да съм пределно ясен към управляващите, че е лош знак за мнозинството и за госпожа Фандъкова, че се прави пореден опит, както когато бяхме извън общинския съвет, да се изхвърли навън, по-далеч от центъра гражданския сектор. Държа да ги предупредя, пак няма да стане“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 11606 |08.04.2020 Албена Белянова: Наказанията на Борисов са в стил “Хайде накажи ме, нека ме боли!“ . 2| 4202 |08.04.2020 Манолова: Борисов да нареди проверка на работата на държавната банка . 1| 5471 |08.04.2020 В ”Честно казано с Люба Кулезич” - предложения как да излезем от ступора . 8| 11909 |08.04.2020 Велизар Енчев: Корумпиран тип искаше през 2016 г. да предложа Мавродиев за шеф на ББР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads