Реклама / Ads
3| 2915 |28.07.2021 НОВИНИ

Борис Цветков: Защо СО разреши изсичане на гора в Овча купел

.
Борис Цветков
Най-неочаквано бе изсечена гора на ул. „Войводина могила” №24 в кв. „Овча купел“ – стара част. Обемът на изсечените дървета и растения най-вероятно е равен или по-голям от този на единствения нов парк в София през последните 30 години - „Възраждане“. Скоро след това пристигат и строителни машини наети от фирма твърдяща, че теренът е частна собственост. Това съобщи Борис Цветков – председател на БСП – Искър и член на Дискусионен клуб за социална местна политика.
 

.

 

„Промените в строителните планове в този район не са били обект на обществено обсъждане, въпреки че касаят хиляди граждани. Има обосновани съмнения за собствеността на терена“, обясни Цветков и допълни, че протестите на гражданите доведоха до обещание от страна на районния кмет да спре строежа, докато не се изясни законността му. Въпреки обещанието, само 2 дни след изборите, кметът е дал разрешение за продължаване на строежа.

 

Ето защо Борис Цветков се обръща към ресорния заместник-кмет Десислава Билева и към председателя на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори Лорита Радева с няколко конкретни въпроса.

 

„С чие разрешение е изсечена гората и растителността на въпросния терен, при условие, че някои от дърветата са защитени видове, а е и период на гнездене на пойни птички, сред които има също защитени видове? Защо не е дадена възможност за обществено обсъждане на това действие“, пита социалистът.

 

Цветков поставя и въпросите какви действия са предвидени за компенсиране на това изсичане на част от „белия дроб“на София, както и какви санкции ще бъдат наложени на виновните за сечта лица и фирми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4443 |28.07.2021 Петър Чолаков: Борисов обижда, защото се страхува. Усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена . 4| 10817 |28.07.2021 Татяна Дончева скастри ГЕРБ заради Рашков: Нали сте за върховенство на закона, защо министърът трябва да го нарушава . 17| 34835 |27.07.2021 Иван Бакалов: Главният ни прокурор е престъпник – последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга . 8| 11687 |27.07.2021 Д-р Първанова за Фейсбук ваксинацията на Борисов: Той отдавна е drama queen

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads