Реклама / Ads
8| 3019 |26.04.2021 НОВИНИ

Борислав Сандов, ДБ: Не е изненадващо решението на ИТН, вероятната перспектива е избори

.
Борислав Сандов
Решението на партията „Има такъв народ“ да върне управленския мандат не е изненадващо. Това заяви по БНР депутатът от Зелено движение и „Демократична България“ Борислав Сандов.
 

„Поведението на цялата група, както и мълчанието по ключово важни въпроси от страна на ИТН по-скоро издаваха, че те нямат намерение на съставят правителство и по-скоро целта в този парламент е да се променят изборните правила, за да се осигури по-честен вот и да се ходи към избори“, аргументира се той в предаването „Хоризонт до обед“ на програма „Хоризонт“.

 

Сандов посочи, че предсрочни избори трябва да се проведат максимално скоро, за да има възможност за стабилно правителство преди началото на есента.

„За нас от ДБ такава хипотеза беше разглеждана, ние имаме готовност да действаме в една такава ситуация, друг е въпросът дали това е правилният подход в този случай, при положение, че се намираме в здравна и икономическа криза, и ако това предвещава отиване и към политическа криза, ние ще трябва да проявим здрав разум и още по-голяма отговорност“, смята Сандов.

 

Той допълни: „Разбира се, по Конституция има възможност и за даване на трети мандатоносител, който да се опита да състави правителство, но мисля, че в тази ситуация, шансове за такова правителство са изключително малки, защото ако първата политическа сила като брой депутати в Народното събрание ГЕРБ е в тотална изолация, втората отказва да участва в съставяне на правителство, то много трудно може да се организира определено мнозинство и то бих казал, че няма да е стабилно“.

„Така че по-вероятната перспектива е за отиване на избори. Те трябва да бъдат възможно най-скоро, за да може да имаме есента някакво стабилно правителство“, подчерта още Борислав Сандов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3265 |21.04.2021 Борислав Гуцанов, БСП: Ако се мисли за развитието на България, би трябвало разумът да надделее и да има кабинет . 33| 20596 |11.03.2021 Божков изненадващо: Идвам! Заповедите на Каскета са негодни като него! . 4| 3073 |11.03.2021 Доц. Борислав Борисов: Разработват се ваксини за бременни и комбинирани . 20| 5213 |22.02.2021 Арх. Борислав Игнатов: Паника и бягство от отговорност, сякаш не става дума за смърт на дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads