Реклама / Ads
13| 11159 |11.11.2016 НОВИНИ

Борисов: Ако Радев е президент, няма как да работи с мен

.
Бойко Борисов
”Ако Румен Радев стане президент няма как да работи с мен, защото имаме достойнство”, каза премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия. Той допълни, че при загуба на балотажа няма да се скрие.
 
"Управляваме, защото властта ни я даде народа. "За да управляваш трябва да имаш самочувствието, че си подкрепен от повечето хора", каза Борисов, като за пореден път намекна, че при загуба в неделя ще подаде оставката на кабинета.

В отговор на въпрос, премиерът каза, че не е уморен и с огромна амбиция би работил, ако народът му даде доверието. Коментирайки снощния дебат, Борисов обяви, че Цачева  е била по-добра по всички теми от Радев.

Премиерът напомни как България е била в политическа криза, след като БСП е подвела българските избиратели, че Пламен Орешарски е най – добрият и ГЕРБ са поели властта в изключително тежко състояние. Коментарът му бе по повод дали е грешка това, че е заложил управлението на страната на президентските избори. „ГЕРБ не плаши хората. Аз предупреждавам и съм длъжен да го направя“, каза той. „С огромна амбиция ще работя от понеделник, ако народът ни се довери“, заяви Бойко Борисов и поясни, че балотажът в неделя е вид вот на недоверие към ГЕРБ.

„Грешките ми са в предизборната кампания, не в избора на президент. Очакваха аз да съм президент, но аз казах, че правителството ми е по-важно. Партията очакваше да пусна Томислав Дончев или Йорданка Фандъкова. И всичко ми се върна като бумеранг“, заяви Борисов.

Борисов не спести и директни атаки срещу подкрепения от БСП кандидат за президент. Той определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал не малко пари при пенсионирането си. По-късно в интервюто отбеляза, че Радев няма да е президент само на Русия, но и на САЩ.

"Този човек никога няма да се остави на един господар. Този човек е двуличен", заяви премиерът.

Трупаме негативи заради всички непопулярни неща, които правим." Така отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос защо преди пет години всеки кандидат на ГЕРБ би спечелил президентските избори, а сега положението е коренно различно.

 "Когато затваряме тунели и стават задръствания, хората псуват нас. Те не си дават сметка, че 35 години не са пипани тези тунели, а там умират хора. Никой не си дава сметка, че на места са слагани чували от цимент, които са замазвани. Ето сега падна една така част и едно момче пострада", разказа Борисов.

"Предполагам, че от "Господари на ефира" ще ми връчат скункса, че съм обещал да подам оставка в неделя. Една седмица разлика, голяма разлика." , предположи премиерът.

 "Предполагам, че се шегувате, защото имате имен ден", каза министър-председателят на водещия, който предположи, че Борисов при загуба на втория тур ще подаде оставка, а депутатите му няма да я приемат. "Как си представяте аз да подам оставка и моите депутати, моите, да не ми я гласуват. Пак повтарям - вие се шегувате", добави премиерът.

"Аз ви идвам на крака, а на Стефан Данаилов му ходите в къщата, за да вземате интервю", констатира премирът Бойко Борисов . "Той седи като онбашия и дава съвети. Преди две години така представи Орешарски, сега генерал Радев. След още две години ще каже: Извинявайте! и ще представи следващия", обясни Борисов.

В България е модерно да си опозиция, а никой освен ГЕРБ не иска да поеме отговорност. Ако загубим в неделя, искам следващия път и на мен да ми дойдете на гости, а аз само да давам съвети кой да е следващият", пошегува се премиерът в края на гостуването си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4660 |11.11.2016 Стефан Данаилов: Ген. Радев не е руска кандидатура . 1| 5089 |10.11.2016 Гледайте на живо във Фрог нюз дебатът Цачева-Радев . 4| 4644 |10.11.2016 ”Маркет линкс”: Вероятният пети президент на България ще е ген. Радев . 2| 5939 |10.11.2016 На живо във Фрог нюз последният дебат Радев-Цачева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads