Реклама / Ads
30| 4128 |10.02.2021 НОВИНИ

Борисов: България предлага предимства за чуждестранните инвеститори. А Microsoft, Tesa...?

.
България щяла да продължи да предлага предимства на инвеститорите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с австрийския посланик у нас Андреа Вике, както и на представители на австрийския бизнес в страната ни. Въпросът с предимствата за чуждестранните инвеститори у нас обаче е спорен. Причината - много компании решават да инвестират в съседни нам държави заради високите нива на корупция у нас. Microsoft избраха Гърция. Tesla - Румъния.
 

Австрия Това е един от основните инвеститори в България, като у нас оперират над 350 австрийски фирми, похвали се Борисов.Пред инвеститорите премиерът Бойко Борисов отбеляза като предимство доброто управление на пандемията у нас.


"И вашите фирми да могат да кажат, че работят в пандемична обстановка, с изключение на ресторантите, нито една друга сфера в бизнеса не е усетила пандемията".


Microsoft зашлеви огромен шамар на България с решението си от октомври миналата година да изгради няколко центъра за данни в Гърция. Това е доста озадачаващо предвид факта, че в южната ни съседка има по-високи данъци, IT кадрите не са толкова добри, интернет свързаността също не е по-добра от тази у нас. Но въпреки това технологичният гигант предпочете Гърция. Защото там няма толкова широка корупция, например. Припомняме, че и според последният доклад на “Трансперънси интернешънъл” България е на първо място по корупция в Европа. 


Преди пет дни пък една от най-големите компании - Tesla на Илон Мъск отвори офис в Румъния. Защо това е важно? Милиардерът предизвика истински взрив на фондовата борса само преди броени дни. Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск обяви, че е придобил през януари биткойни за 1,5 млрд. щатски долара, за да осигури "по-голяма гъвкавост за по-нататъшна диверсификация и максимизиране на възвръщаемостта на своите пари. След тази информация цената на биткойните скочи с над 14% - нов рекорден връх. 


Но България предлагала предимства на чуждестранните инвеститори. Можели да се похвалят, че работят в условия на пандемия. Това ли е? 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3324 |10.02.2021 България избира кой да влезе в европрокуратурата на Лаура Кьовеши . 42| 11431 |10.02.2021 „Отровното трио“ предлага обединение с ДПС, БСП, „Има такъв народ“ и ДБ срещу ГЕРБ . 17| 3271 |10.02.2021 Републиканци за България: Скандалният шеф на ОИК-Плевен може да овладее и парламентарните избори в областта . 25| 3456 |10.02.2021 Корнелия Нинова предлага: Един учебник за един клас в цялата страна с опростено съдържание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads