Реклама / Ads
9| 5304 |18.03.2010 НОВИНИ

Борисов: Давам "Цанков камък" на прокурор

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов отрече лансираните 28 антикризисни мерки да са на правителството. Нямаме такива мерки, заяви той в парламента пред журналисти, след като депутатите избраха новия министър по еврофондовете Томислав Дончев.
 
"Искам да кажа на българските пенсионери, че от първия ден, в който дойдох с 900 млн. лева повече пари отиват при пенсионерите. Всеки, който ги лъже, да знае, че от първия ми ден давам 900 млн. повече от правителството на тройната коалиция", каза Борисов.

"На кого му е хрумнало не знам", коментира премиерът 28-те идеи за антиризисни мерки. "Ако някой пише във вестниците си, това което му диктуват и след това трябва да излизам да го коментирам, няма да го бъде", заяви премиерът.

По думите му, когато правителството седне да направи антикризисните си мерки, първо ще се придържа към бюджет 2010 и ще поговори с партньорите си и ще направи така, че мерките да бъдат обяснени на хората. Не мога да разбера, защо продължават да изпреварват събитията със слухове, каза Борисов.

Попитан кои са тези засегнати, които провокират такива слухове, премиерът отговори: "Засегнати са тези, които стотици милиони са откраднали и от "Белене" и от "Цанков камък" и от магистралите. Сега те провокират и създават напрежение в обществото, защото, ако падне правителството тези далавери ще продължат, добави премиерът. Днес ще дам "Цанков камък" на прокурор, стотици милиони са откраднати там, ако чуете какви консултанти има...", каза Борисов без да даде подробности.

Премиерът не отговори защо се бави подготвянето на проекторешението за предсрочно отстраняване на президента Георги Първанов.

Попитан дали ще отиде при протестиращите около сградата на парламента срещу ГМО, премиерът заяви: "Аз съм казал, че забраняваме ГМО". Парламентът ще гласува, че в България ГМО ще бъде забранено, добави той. Не знам кой ги провокира и тях, но да изчакат гласуването и тогава да ги карат да стоят по студа, заключи Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5232 |17.03.2010 Прокурорите имали представа кой е убил Боби Цанков . 9| 4868 |17.03.2010 Б. Борисов: Новият министър ще запушва дупките в бюджета . 30| 5521 |15.03.2010 Б. Борисов: Вече изиграх хода си, Първанов да отговаря за действията си . 3| 4388 |11.03.2010 М. Найденов праща на прокурор Нихат Кабил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads