Вторник, 21 Ноември 2017, 01:01
Frognews
0| 3184 |28.07.2016

Борисов: Лъжат ви, че дължите пари за санирането

.
Премиерът Бойко Борисов призова хората да не се поддават на лъжливи внушения за последствията при включване в програмите за обновяването на жилищните домове. ”Тези, които ги лъжат и ги подвеждат, след това хората плащат за това”, допълни премиерът.
Заедно с регионалния министър Лиляна Павлова той участва във въвеждането в експлоатация на жилищен блок, саниран по проект "Енергийно обновяване на българските домове".

Борисов визира случая с блок в Монтана, от който се беше откъртило парче бетон и имаше опасност за живота на дете. Позовавайки се на информация на обитателка на този блок, цитирана в медиите, премиерът разказа, че блокът е бил с подадени документи за саниране, но поради отказ на живеещите в последния вход да се включат заради информация, че държавата ще им вземе апартаментите, той не е бил включен.

"Тези, които са ги лъгали, да отидат пак да им гласуват за тях", обърна се премиерът към хората в Монтана, визирайки БСП, и допълни, че ако се бяха включили в програмата, блокът им би изглеждал като този в София и би бил безопасен.

Представители на собствениците отбелязаха, че след санирането жилищата им са повишили стойността си, а премиерът допълни, че след като на 14 септември бъде пусната за движение Западната тангента, имотите в този регион поне четири-пет пъти ще поскъпнат.

Премиерът информира, че е на откриването на сградата, защото е получил покана от собствениците, които за церемонията бяха организирали и музикална програма, а Борисов беше отличен с плакет и книга.

Обновителните дейности по сградата, която се намира на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 80, са финансирани от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013.

Това е програмата, която е най-подпомагаща хората, изтъкна премиерът и се пошегува, че тя най-добре се контролира, защото е под надзора от домакините.

Министър Павлова отбеляза, че в рамките за програмата за обновяване на българските домове, която се финансира по предишната оперативна програма, са обновени в пълнота 156 сгради, като една част от тях са довършени със средства по националната програма.

Останаха 138 сгради, за които е направено проектиране и обследване, и те са прехвърлени в националната програма, като част от тях вече се изпълняват, допълни министърът. Освен това по националната програма има 4000 заявления за участие. От тях почти 2000 са сградите със сключени договори, по които тече изпълнение, а 68 вече са приключили.

Общо 1600 сгради са в този строителен сезон с текущи процедури, като за 750 от тях - са за избор на строители, което по думите на министъра означава, че тази и следващата година ще бъдат направени най-много сгради.

По повод оплаквания на обитателка от съседен блок за вреди, причинени на сградата по време на обновяването на кооперацията на съседите, от министерството информираха, че щетите са били отстранени и компенсирани за сметка на строителя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. САЩ обяви Северна Корея за спонсор на тероризма 0| 1776 |20.11.2017 . Амстердам поема агенцията, за която София се бореше 0| 2136 |20.11.2017 . Без валежи утре 0| 2146 |20.11.2017 . Мирослав Иванов: Службите трябва да се задействат по схемата Булгартабак 2| 2454 |20.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах