Реклама / Ads
14| 5053 |17.05.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Аз на медиите не се меся

.
„Европейските пари са потъвали в пиар агенции вместо да стигнат до медиите”, обяви премиерът при откриването на 6-та Световна среща на българските медии, която тази година се провежда във Виена.
 

В зала „Разкошна” на Националната библиотека на Австрия в двореца „Хофбург” тържествено беше открита 6-та Световна среща на българските медии, на която участва и Frognews.bg Генералният директор на БТА Максим Минчев произнесе встъпителното слово, след което прозвучаха три химна – българският, австрийският и на ЕС. След това премиерът Бойко Борисов се обърна към участниците в събитието и в типичния си директен стил заяви, че няма да заема ничия страна в корпоративни спорове. „В държавата медиите са абсолютно независими”, каза Борисов и припомни, че в момента се подготвя нов закон за печатните медии, който ще гарантира пълната независимост, за да може читателят да знае читателят кой провежда политиката в съответния вестник или интернет издание.

„От медиите разбирам, всъщност чии корпоративни интереси сме нарушили в края на деня”, каза още Борисов. „Много бяха изданията, които атакуваха мен лично и ГЕРБ по много неприятен начин и всички очакваха реванш след изборите, но се случи точно обратното. Ние сме създали комфортна среда за всички медии и къ никого не съм проявил реваншизъм”, обяви премиерът. Той подчерта, че така се работи целенасочено за усвояване на парите от Европейската комисия за медиите. „При предишното правителство те са били изразходвани по начин, който меко казано е странен – не са стигали до медиите, а са потъвали в пиар агенции”, отбеляза още Бойко Борисов.

Кметът на Виена и министър-председател Михаел Хойпел поздрави участниците в срещата и стария си приятел Борисов, като напомни поговорката, че когато говориш, трябва да станеш високо, за да те виждат. По думите му трябва да бъдеш и кратък в изказванията си, за да те обичат. Под това мото най-вероятно ще минат и панелите на 6-та среща на медиите, която е под надслов „Изток – Запад”. В този контекст беше напомнено, че именно Виена и Австрия са мост между двата свята, място за разумен диалог и равновесие. Последен към участниците в срещата се обърна кметът на София Йорданка Фандъкова. В събитието участват представители на българските медии по света, политици и министри.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5234 |17.05.2010 "Разкошната" зала приютява бг медиите по света . 23| 5362 |14.05.2010 Б. Борисов: България беше размазана от товарния влак! . 0| 5232 |11.05.2010 Борисов: Строих детски градини, докато мълчаха за кризата . 38| 5002 |07.05.2010 Б. Борисов: За разлика от Първанов, аз не спирам акции на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads