Реклама / Ads
23| 5167 |01.04.2010 НОВИНИ

Борисов моли всеки да си гледа къщичката

.
Бойко Борисов моли всеки да си гледа къщичката
"Мисля, че с днешното си поведение, Първанов за пореден път показа, че жонглирайки с думите, също подклажда напрежението и след това се опитва да се прави на жертва.", каза министър-председателят Борисов по бТВ в коментар за отправените нападките от страна на президента Първанов днес.
 

По думите му през целия си мандат, Първанов нито веднъж не е излязъл по подобен начин да съобщи за безобразията, далаверите и престъпните действия на тройната коалиция. Премиерът припомни още за най-голямата далавера, според него, на тройната коалиция - заменките на гори, заменките на земеделска земя, грабежа на "Цанков камък". Той се похвали още с арестуването днес на бившия военен министър Николай Цонев, за ареста на съдия Петър Сантиров.

Първанов е бил главнокомандващ Въоръжените сили по времето, когато са били далаверите именно във военното министерство, отбеляза още той. "Както сега той много добре, всеки ден следи моите антикризисни действия, е можел да ги следи и тогава", добави още Борисов.

Бойко Борисов припомни и за добрия междинен доклад на Брюксел, където ясно се посочва политическата воля на правителството и премиера. Според Борисов Първанов не е направил подобни изявления, когато милиарди евро бяха спрени от ЕС заради тройната коалиция, която именно президентът е създал.

"Дори по тези 60 мерки се работеше в МС и на повечето срещи съм бил аз лично, както и всички министри", допълни той. "Има абсолютно нарушение, че не е издаден указ какво трябва и не трябва, по-точно вицепрезидентът Марин, но ние не сме монархия и именно заради това, при втори мандат президентът отива и се кълне пак, те не са пожизнени всички тези действия".

Премиерът Борисов апелира: "Ако действително искат президентската институция да работят в името на държавата, да спрат да атакуват всеки ден правителството, защото това е директна атака срещу мен, срещу правителство и министър Дянков."

Най-голямата и най-важната антикризисна мярка, според Борисов, е относно борбата с корупцията и престъпността, с отвличанията и с магистралните грабежи, които са спрели, изтъкна още премиерът. Борисов бе категоричен: "Моля, всеки да си гледа къщичката".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 5994 |31.03.2010 РЗС предаде импийчмънта, иска оставката на Борисов . 20| 5806 |31.03.2010 59 мерки борят кризата, Борисов вдига ДДС, ако се наложи . 114| 10498 |31.03.2010 72-ма депутати спасиха президента, скандали в НС, народът гледа "Дързост и красота" . 35| 7830 |30.03.2010 Министър Нанев подаде оставка след натиск от прокуратурата и премиера Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads