Реклама / Ads
36| 5446 |11.06.2016 НОВИНИ

Борисов: Няма да жертваме туризма заради няколко си главанака

.
Бойко Борисов
Тежки последици ще има за всеки, който се опита да проваля сезона. Знаете ли с какви усилия, и дипломатически, и лични, съм направил, за да се върнат руските туристи. Огромни усилия съм положил, за да ги провали някой. Ама това са пари за бизнеса, за туроператори, за ресторантьори, хотелиери и за самите ние.Това коментира пред журналисти в Панагюрище премиерът Бойко Борисов.
 
Дал съм срок 1 юли да пуснем обхода на Бургас, за да може въобще да не влиза трафик в града от от цялото Южно Черноморие, допълни премиерът.

„Северна България вече става кукла. Почва да ми омръзва да слушам тъпи коментари, защото си мислят, че сме забравили. Това че не съм реваншист и ги оставихме така и им свършихме цялата работа, не значи, че ще ги допусна да лъжат непрекъснато. Няма да жертваме туризма заради няколко си главанака там, абсурд! Тотална репресия ще има с полиция, данъчни, ДАНС“, размаха пръст Борисов.

Той заяви още, че прочел днес за един от най-големите медийни босове в Гърция, който изгорял в колата си „като факла“. „Това ако се беше случило в България, един месец минимум щеше да ви е основна тема. Вижте в гръцките медии колко време и как ще бъде отразено, защото и там е туризъм. Хората не искат да си прогонят туристите“, добави премиерът.

Попитан дали гледа европейското по футбол и за кого стиска палци, той отговори, че за никого не стиска, защото искал българският футбол да се оправи. Има потенциал. Гледам ги като всеки мъж. Довечера ще гледам Англия и Русия живот и здраве, че днес имам 3-4 мероприятия. Нямам фаворит, подчерта той.

Министър-председателят бе попитан и дали има ли място за второ ЦСКА. Борисов посочи, че те са 9 сега и допълни, че положил всички усилия, като се надява и фенове, ръководства и хората, които милеят за ЦСКА, да не се гаврят с клуба, а да си го направят да е този славен ЦСКА, който сме имали. „Тези, които харесваме тази игра искаме да има конкуренция и силни отбори“, смята премиерът.

Борисов отново се върна на темата с престрелката в Слънчев бряг, където бе прострелян Димитър Желязков - Митьо Очите, като уточни, че понеже бил един от първите, които атакували групата още когато бил главен секретар на МВР, затова малко се подразнил и нарекъл самия инцидент „махленска свада“. „Инцидентът беше такъв, че не предвещаваше такава тежка картина. Затова смъмрих и МВР, че не ги арестува още вечерта на болниците тези, които изкараха журналистите виновни. Няма друг случай, при който участници в престрелка, всички да са арестурани. Съжалявам, ако някой иска да придаде с „махаленска свада“, че неглижирам случая. Не, ни най-малко“, увери той.

Премиерът за преден път бе запитан дали ще се кандидатира за президент, на което отговори единствено с „не“ и продължи, като заяви, че по-изгодно време за него от избори, нямало. „Точно това провокират – „предсрочни избори. Добре, да ги направим. Как ще се представят и какво ще стане“, предложи министър-председателят. По думите му, тези които го провокират са: БСП, ДПС, ДСБ – опозицията.

„Виждам стабилно управление само БСП, ДПС, ДСБ и „Атака“, това би било стабилно управление. Ние с РБ плюс ПФ е другото стабилно управление. Колегите от ДСБ атакуваха г-жа Бъчварова, изспаха лъжи и казаха, че едва ли не съм бил на купон в Бургас. Награждавах КРИБ. Отидох в 19 часа и стоях до 21:15. Излязох, защото дежурният на МВР по стар навик ми докладва първо на мен“, обясни още Бойко Борисов за случая в Слънчев бряг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4191 |10.06.2016 Москов: Няма опасност от разпространение на ”Зика”, пренасян от комари . 6| 4169 |10.06.2016 Борисов: Важно е да запазим собствеността върху газопреносната мрежа . 6| 5042 |10.06.2016 Главсекът на МВР се сопна на Борисов: МВР не стои пред болниците, а в критичните области . 21| 5311 |10.06.2016 Бъчварова: Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads