Реклама / Ads
10| 5108 |25.10.2010 НОВИНИ

Б. Борисов: Няма да оставя без парно СУ

.
Няма да бъде спряно парното на Софийския университет. Това увери премиерът Бойко Борисов при гостуването си в Техническия университет София по случай 65-годишнината му.
 

По думите на министър-председателя са осигурени парите, за да не се спира парното на университета. „Топлофикация”, ако трябва ще я дотирам специално за университета, няма да им спре парното. Да престанат да ходят и да плашат хората и да подскачат, защото не знаят за какво”, заяви премиерът. Борисов посочи, че не го плашат протестите на студентите, но „тази мода трябва да престане”.

"Идете на „Цанков камък" - паметникът на глупостта в Европа", се обърна към Академичния съвет на Техническия университет премиерът. Той призна, че „Цанков камък" би било най-доброто съоръжение, ако страната ни кандидатства в конкурс за най-голям плувен комплекс в Европа. Той припомни, че „плувен комплекс „Цаков камък" струва на държавата 1 милиард лева.

Още 20-години ще повтаряме тези неща, заяви още той в отговор на критиките на опозицията, че се оправдава с лошо наследство. Министър-председателят заяви пред Академичния съвет, че не е съгласен, че в условия на криза се правят реформи. „Кога правиш ремонт в къщи, когато имаш пари и даваш на жена си да прави ремонт, да купи нова кухня, нова печка или когато нямаш пари?," попита Борисов и изтъкна, че реформа се прави с пари, а не при безпаричие.
Според него златното време за реформи е било 2008 година.

Премиерът коментира и последните социологични проучвания, според които ГЕРБ и правителството му губят подкрепата си: „Моята социология е друга - като ходя по улиците и като чувам как хората се обръщат към мен."

Бойко Борисов смята, че в бъдеще ще има работа за инженерни специалности, тъй като страната ни се е заела с участието в „Южен поток", евентуално „Набуко" плюс „АЕЦ Белене". За малко повече оптимизъм, призова премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5118 |21.10.2010 Б. Борисов: Не се съмнявам в Цветанов . 22| 5813 |08.10.2010 Б. Борисов: Не с 3, а с 1,5 или 2 пункта вдигаме вноските . 41| 5453 |05.10.2010 Борисов: Няма да бъда съучастник в нещо, което съм заварил . 16| 5368 |04.10.2010 Борисов: Референдумът за Турция в ЕС не е актуален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads