Реклама / Ads
15| 5644 |31.07.2013 НОВИНИ

Борисов: Да обявяват избори през май

.
Бойко Борисов Източник: Булфото
Да обявят май месец предсрочни избори и тогава вече ще се харчат пари за избори, така че масрафът ще го има; втори път - както ни подредят хората, така след това да си управляваме и да се признае резултатът. Няма как, след това септември или октомври пак да има избори - вече сме фалирали.
 

Така коментира пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Те трябва да обявят дата за предсрочни избори, за да се успокои обществото. Дали ще е - то вече и октомври не може да е, ноември, до края на годината, май месец ще има избори за евродепутати. Ще се харчат пари и държавата ще се организира", посочи Борисов.

„Ако се правят предсрочни избори, най-добре е да ги направят така, че обществото да бъде удовлетворено от тях, да има представителност на хората и те да приемат изборите, каквито и да са резултатите. Политическите лидери трябва да осъзнаят, че зад всяка партия стоят избиратели и която е първа, втора, трета - както ги подредят хората, трябва да се съобразяваме с този вот, защото той пряко удря след това по джоба всички нас. Те не ме послушаха февруари месец, зор след два месеца да има предсрочни избори и сега няма на кого да се сърдят. Те са вече два месеца и половина на власт, можеше да направят смени, ако не им харесват агенциите, и вече да са събрали с 200-300 милиона повече", заяви Бойко Борисов.

Ако правителството внесе точка за 300 - 400 милиона лева за електронно правителство, ще тичам на трибуната да го подкрепя, защото този заем след 2 - 3 години ще се мултиплицира така, че всеки българин да е доволен от него, каза още пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ.

„Ако вземат заем за инфраструктурата, с две ръце ще ги подкрепя, защото тази инфраструктура утре ще докара инвеститори, ще докара бизнес, ще открие работни места", посочи Бойко Борисов. „Техните мерки са такива, че нищо няма да се случи, вследствие на тези пари, които ще се похарчат", обясни той.

Неслучайно им напомням какво са говорили. Тогава говореха за контрабанда, сега трябва да отговорят - защо не събират парите от този минимум, който го има във всички страни на ЕС? В статистиката на всички държави има един минимум, който изтича. Да видим как ще ги съберат. Минаха три месеца, ще минат още шест и тогава ще ги питаме защо си говорим тези глупости. В същото време парламентът е мястото, където хората трябва да чуят логично обяснение на нещата, които се случват.

Това, че разбирам проблемите, че е най-тежката финансова икономическа криза, че икономиката в Европа не работи, че младежката безработица минава катастрофални размери в основните страни на ЕС - това са обективни факти, които се виждат. Ние сме длъжни да ги отчитаме. Аз не съм човек, който може да говори като тях и да казва на бялото черно. Опитвам се да ги накарам да мислят по-трезво", добави Борисов.

На въпрос дали ще приветства президентът, ако наложи вето върху актуализацията, Борисов каза: „Имам си достатъчно ангажименти, за да коментирам каквото и да било, свързано с други институции или хора".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5437 |31.07.2013 Димчо Михалевски: В бюджета няма перо „внезапни избори” . 12| 6216 |31.07.2013 А.Михник пред "Шпигел": След законни избори имате законна власт . 43| 5991 |29.07.2013 М. Димитров: Избори-веднага; преговори на десните с ГЕРБ - не! . 43| 6618 |27.07.2013 Маргарита Попова: Чакат ни избори и ново поколение в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads