Реклама / Ads
7| 3875 |02.10.2023 НОВИНИ

Борисов отново "инспектира". От Пловдив призова за диалог между правителство и протестиращи

.
Източник: БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъства днес на официалното откриване на Южната трибуна на стадион „Локомотив“ в Пловдив, след като трибуната вече получи АКТ 16 и разрешение за ползване. Освен че в стила си от времето, когато беше министър-председседател, "инспектира" съоръжението, той изтъкна колко важно е да се строят различни съоръжения за гражданите.
 

"Така не може да се комуникира, това са български граждани", посочи той. 

 

Борисов коментира темата с протестите на миньори и енергетици. "Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани", каза Борисов и призова за диалог, който да успокои напрежението.

 

Според лидера на ГЕРБ разговор между правителството и протестиращите миньори и енергетици трябва да има, защото има варианти конфликтът да бъде решен. Припомняме, че такива разговори трябваше да се състоят между премиерът адак. Николай Денков и протестиращите, но те отказаха да седнат на масата за преговори.

 

"В некоалицията подкрепяме министрите на финансите и на енергетиката. Не всички действия са им грешни, но начинът на комуникация е изключително погрешен", подчерта Борисов. 

 

Протестът на миньори и енергетици започна заради териториалните планове за справедлив преход, които определят средствата, които ще бъдат отпуснати за справяне с последиците от затварянето на въглищните централи и преминаването към неутрална спрямо климата икономика. Те показват по какъв начин ще бъдат разпределени парите за най-силно засегнатите региони при преминаването към зелена енергия.

 

Въпреки уверенията на правителството, че са изготвени по най-добрият начин за страната и за самите хора, заети в сектора, протестите продължават и днес. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3790 |02.10.2023 Благородна постъпка: 22-годишен донор спаси живота на трима души . 0| 3769 |02.10.2023 Тръмп обяви, че ще се яви доброволно в съд в Ню Йорк за началото на гражданския процес срещу него за бизнес измами . 43| 22136 |02.10.2023 Factcheck: Не е вярно, че въглищните централи правят тока на българите по-евтин . 0| 3704 |02.10.2023 Една жертва и шестима ранени вследствие на руски обстрел срещу Херсонска област в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads