Реклама / Ads
81| 30309 |20.06.2021 ГЛАСЪТ

Борисов и Пеевски влачат към дъното ГЕРБ, ДПС и ортаците си

.
Разпадащата се тройка...
Разкритията и скандалните факти за Бойко Борисов, извиращи в публичното пространство постоянно свалят доверието в ГЕРБ и него самия. Това, че те ще се отразят на изборния резултат на партията, е малката беда. Голямата е, че това, което научаваме за корупцията в управлението отравя и малкото останало уважение към институциите и държавата.
 

Дали това може да се формулира като закононарушение е предмет на правото, но в морален план пропадането е гръмовно. Никакви ПР-номера на Борисов не могат вече да го върнат на сцената, защото той е деградирал в очите на българите. Дори тези, които все още го поддържат, са с нещо зависими и принудени да го направят или са останали без ценности.

 

Защитните реакции на хора от кръга до Борисов и опитите да отвръщат на изнесените от служебното правителство и разследвания на независими от него медии факти са все по-нескопосани и лишени от аргументи. Даниел Митов, Деница Сачева, Томислав Дончев, Тома Биков и др. са напълно неефективни, а защитници като Стъки са направо прострелване в крака. Борисов може и да осъзнава това с вродения си инстинкт, но не разполага с нищо по-добро. Отборът му е вял, старомоден, скучен и най-вече фалшив. Защото участниците в него знаят, че 99% от изнесеното за него е вярно. Защитават го не заради качествата и харизмата му, а за да спасят собствените си задници, защото им е ясно, че много от тях ще го отнесат заради водената от него гробокопаческа политика спрямо населението и страната.






Борисов е най-голямата тежест за ГЕРБ в момента. Дали той и Пеевски ще бъдат прегърнати като Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет на палубата на техния „Титаник“ на корупцията, потъването е неизбежно.

Фалиралата корпорация ГЕРБ обаче няма шанс без своя създател. Осъзнаването, че Управителя се е превърнал в Диктатор и е ограбил до шушка не само страната, но и собственото си творение, не им помага. Без него те са скучен сбор от „калинки“, събирани на принципа на слугинажа. Те не могат да предложат нищо смислено, а дори и да съставят някое послание, няма кой да им повярва.

 

Ситуацията се движи към летален изход. Никакви опити за реанимация от страна на някакви пратеници на ЕНП не могат да помогнат. Борисов ще закопае своята партия, защото тя без него не може. Дори най-големите сатрапи в историята не са успели да запазят режимите си, когато народите са се отвратили от тях.

 

Няколко думи и за случващото се в ДПС. И там, като в ГЕРБ, ситуацията е за обредния дом. Нелепият ултиматум срещу САЩ да им предоставят доказателства защо са наложени санкции на техния зенгин Делян Пеевски отначало предизвика смях, но после стана ясно, че босовете в движението са се сблъскали с влак…

 

Започналото триумфално и завършило траги-комично посещение на лидера Карадайъ в Турция не допринесе за укрепване на авторитета на движението, а тъкмо обратното – даден бе повод в България много хора да възнегодуват срещу намесата на турския президент Ердоган във вътрешните работи на страната ни. Не че го прави за първи път, но този път бе доста нагло. Скандалът и уточняванията за грешка в превода на думата „родина“ и „прародина“ бе сол и пипер в прегоряла манджа.

 

В същото време САЩ обявиха заостряне на вниманието към случващото се в Западните Балкани. Това означава, че влиянието на исляма в тази част, ще бъде намалено сериозно.






Именно в такъв сюблимен момент, когато ДПС спешно трябва да реши как по-незабележимо да се раздели Пеевски, от Кърджали дойде новината, че изселнически организации и местни турци замислят смяна на лидера на ДПС Карадайъ с Неджми Али – в момента кмет на Джебел. Заговори се също, че известният с доброто си образование и опит Али е кадър, издиган от Ахмед Доган. Вероятно това е начин почетният председател да даде ход на голямата промяна в партията, която е натрупала цяла планина от негативи покрай Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и още неколцина от неговия кръг.  

 

Ако ДПС не предприеме решителна стъпка сега – ще последва съдбата на ГЕРБ. На шията на движението висят като воденични камъни стари, обрасли с корупция водачи, които ще го завлекат на дъното.

 

Най-забавни са пумпалите около Борисов и Пеевски, които все още се надяват, че двамата ще си върнат господството в държавата. Няма да стане, но вече започват да потъват и ортаците им по кражби. За да се спасят, Бойко и Делян ги накисват по всевъзможни начини пред наши и чужди власти.

 

От една страна са патоанатомите, а от другата – бай Ставри…

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 16969 |19.06.2021 Да, Борисов е целта! . 25| 18225 |18.06.2021 Борисов срещна Заев: Пури, коняк, гаджета и други простотии . 32| 16669 |14.06.2021 Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads