Реклама / Ads
23| 5291 |31.05.2011 НОВИНИ

Борисов президент? Защо не премиер в още един мандат

.
Цецка Цачева
Всеки лидер трябва да е готов да поеме и първия пост в държавата, казва парламентарната шефка.
 

Депутатите не са разхайтени, казва в интервю за 24 часа председателят на парламента Цецка Цачева. Всеки участва в различни дейности - и парламентарни, и международни. В петък България бе домакин на ПА на НАТО. Това ангажира много и депутати, и администрация....Във всяка ПГ има дисциплина и се вземат предварително решения по всички важни въпроси. Да, понякога те просто се изпълняват. Аз обаче подкрепям депутати, които аргументирано защитават свои позиции в залата. И това се случва.

Избори 3 в 1 не е реалистично. На този етап правителството е стабилно. Има сериозна парламентарна подкрепа. Нека видим темата на вота. Това е най-силното оръжие на опозицията, но не бива да се прави драма. А и на фона на предишни парламенти нашата опозиция днес изглежда най-беззъба.

Не се срамувам от никоя подкрепа. Когато управлява правителство на малцинството, при това повече експертно, е нормално да се търси подкрепа ад-хок. Благодаря за нея. При Волен Сидеров вярвам, че има въздействие на емоциите. В друго изявление той се разграничи от нови протести пред софийската джамия. Така че нека успокоим емоциите и да се водим от интересите, сигурността и съхраняването на етническия и духовен мир. Осъдихме действията им на 20 май. Парламентът не може да остане равнодушен към такива прояви. Това не означава, че тази партия няма място в политическия живот.

Не мисля, че промените в кабинета са били пожарни. Явно сега е дошъл моментът за този ход. Причините бяха изложени.

За мен е важно присъствието на посланик Джеймс Уорлик в парламента, което недвусмислено изрази подкрепата на САЩ за премиера и кабинета. А твърденията в грамите не са нищо ново - писания от жълтата преса, които се въртят от влизането на Борисов в политиката. Като юрист не приемам твърдения без доказателства.

Не смятам, че има забавяне за президентската кандидатура. Вървят събрания, номинират се кандидати, висшият политически орган ще ги обсъди и ще реши. Впрочем направихме преглед назад във времето. Всички печелили кандидат-президентски двойки са били обявявани далеч по-късно от определеното в ГЕРБ време.

Всеки лидер трябва да е готов да поеме и първия пост в държавата. Не е невъзможно Борисов да се кандидатира. Той обаче е начело на правителство, което изпълнява амбициозна програма. Мисля, че ще бъде достатъчно силен да я продължи и в следващ мандат, за да се видят резултатите. Един мандат не е достатъчен за което и да е правителство да реализира замисъла и визията си за управление на страната, казва Цачева за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5299 |30.05.2011 Щит над цяла България поиска Борисов . 15| 6171 |29.05.2011 Я. Стоилов: Бъдещият президент трябва да е контрапункт на Борисов . 23| 6292 |29.05.2011 Ат. Атанасов: Борисов взима важни решения под натиск на Златев . 28| 5261 |28.05.2011 Б. Борисов: През есента ще се мразим един месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads