Реклама / Ads
19| 5087 |29.10.2021 НОВИНИ

Борисов: На Радев му свири духова музика при 124 починали. Обръщат му безвъзмездно внимание, а ние плащаме...

.
Борисов вече не е премиер и не може да използва правителствената джипка за целите на предизборната си кампания. Огорчен от тъкмо този факт, лидерът на ГЕРБ се оплака, че настоящия държавен глава и кандидат за президент Румен Радев ходи по паради и получава безвъзмездно внимание, докато останалите си плащали. Рашков пък не знаел къде се намира с всички тези иначе скандални разкрития за схемите със строежа на АМ “Хемус”. Това и още в днешния епизод на Борисовия брифинг.
 

"Или трябва да бъде за всички еднакво. Има едно предаване, да не го казвам, единият ден е сина, другият е бащата, на третия ортакът. Все едно са на абонамент там", негодува Борисов по повод интервютата с Кирил Петков, баща му и Асен Василев”, разсърдено коментира Борисов. 

 

Въпросното предаване е “Лице в лице” по bTV. Изглежда обаче бившият премиер забрави, че в разгара на предизборна кампания не кой да е а Българската национална телевизия пусна в ефира си живото излъчване от правителствената джипка, зад чийто волан Борисов в монологична форма представяше съжденията си. 

 

Темата с разкритията за схемите със строежа на АМ “Хемус” обаче минаха между другото. Тома Биков от ГЕРБ заяви, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков не знаел къде се намира и месеци повтарял едно и също.

 

“Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи?”, попита Биков. 

 

По същество - на брифинг на МВР и МРРБ днес стана ясно, че за няколко участъка от АМ “Хемус” са били направени авансови плащания, но без да са налице нужните разрешения за строеж. В схемите участват спорното дружество “Автомагистрали”, АПИ и едни фирми, които са напълно неоткриваеми. Става дума за раздадени милиони. 

 

Но иначе пресконференцията в централата на ГЕРБ мина по познатия сценарий. Основното бе критиката към Радев и влошената епидемична обстановка. Съждението на Борисов - докато хората умирали, държавният глава се движил със съпровод от духова музика. 

 

"Радев обича да му свири духова музика при 124 починали. Такава наглост. И излиза и казва, че Борисов пречи на ваксинацията, а аз поне 15-20 брифинга говоря само да се ваксинират хората. Какъв е греха, какъвто искат да ми припишат тези тотално провалили се", възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

“Мотивационните речи” на Борисов обаче се плъзват много често по линията на лъжата. Тъкмо той например предизвика скандала с ваксините, след като напълно безпочвено заговори за ваксини срещу COVID-19 с изтекъл срок на годност. По-късно и от Министерството на здравеопазването, и от българската лекарствена агенция обясниха - хората у нас не получават инжекции от препарати, които са с изтекъл срок на годност. 

 

"Ние се запитахме защо не сме чули съобщението за удължаване на срока на годност на ваксините на "Пфайзер". В съобщението се казва, че е одобрен нов срок за годност в ЕС за тази ваксина. Това се случва на 10 септември. Единственото, което успяхме да намерим, беше в Медиапул. В това писмо нито има дата, нито е изведено. Това писмо е чак от 29 септември, в 18.04 часа. Само това успяхме да извадим. И в това съобщение се казва, че е одобрен нов срок за годност на ваксината при съответните условия на съхранение, като същият е удължен от 6 на 9 месеца. Ние само това говорим, че срокът е удължен и че ваксинираме с ваксина, която е до 30 септември, но е удължена до декември", коментира още Борисов днес. 

 

"Ваксинирайте се! Нищо, че срокът на годност е изтекъл на 30 септември, те са удължени до декември и са безвредни. Запиши го това, та да мога да го кажа на прокурора, защото сега ми прекъсват кампанията, за да ходя на разпит", завърши бившият премиер.

Назначаването на Янаки Стоилов за конситутционен съдия също възмути Борисов. Според бившия премиер Румен Радев използвал последните си дни начело на “Дондуков 2”, за да назначава конституционни съдии.

 

“Само в Конституционния съд нямаше човек той, но и за това взе мерки", отсече бившият премиер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 31207 |29.10.2021 ”Слободен печат”: Борисов с по-голям шантаж от Радев . 19| 14484 |28.10.2021 Президентът Радев: Влезем ли сега в локдаун, след два месеца ще има нов . 14| 8487 |27.10.2021 Позиция на Инициативния комитет на Радев и Йотова по решението на КС за гражданството на Кирил Петков . 18| 5183 |27.10.2021 Очаквано: СДС поиска оставката на Румен Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads