Реклама / Ads
4| 5483 |19.02.2010 НОВИНИ

Борисов и Станишев пушат пурата на мира след прошката на Сирни заговезни

.
Сергей Станишев
След като си простиха на Сирни заговезни, Бойко Борисов и Сергей Станишев започнаха преговори за общи антикризисни мерки.
 

БСП покани ГЕРБ и останалите парламентарни групи да седнат на масата на преговорите и да обсъдят нацонална антикризисна програма в декларация, прочетена в парламента от бившия икономически министър Петър Димитров. Той призова пред лицето на мизерията и затъването в кризата партиите да престанат да се делят на "наши" и "ваши". В отговор на покана премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да се срещне с левицата и да разговаря с представителите й за антикризисните мерки.

След прошката на Сирни заговезни Станишев и Бойко Борисов са провели още едни разговор, в който са се разбрали да се срещнат на масата на преговорите и да обсъдят антикризисните мерки. "Надявам се, че като ги няма камерите, той много добре знае в какво финансово състояние ми е оставил държавата и много по-разумно ще разговаряме. Така че - аз съм насреща, когато каже, ще отида да разговаряме", каза пред Bnews.bg премиерът Борисов.

Малко по-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев взе участие на конференция, посветена на социализма през 21 век, равносметката на прехода и перспективата на левицата в България. ”Липсва цялостна визия накъде да върви страната в по средносрочен план. Досега тази криза не носи цялостно преосмисляне на модела и това не може да бъде приемливо за левицата”, каза още лидерът на левите. Според него тепърва започва дискусията в България, каква трябва да бъде нашата визия в ЕС и какво да очакват от партньорите. Сега правителството на ГЕРБ свързвало цялата дискусия само с еврофондовете, а там се очаква да има още проблеми при усвояването им. Причините били слаб административен капацитет и политически рокади предприети от новата власт.

Станишев отново изтъкна, че левицата се нуждае от нови идеи и от своя визия за развитието на държавата, а идеите заложени в програмата на партията, да намерят конкретен израз в нейните политики, смята Станишев.

Той се спря обстойно на 20-годишният преход, който се характеризира с много дефекти, много остра социална несправедливост, чувство за безнаказаност и влияние на сенчестия бизнес върху държавата.

Сергей Станишев обаче не обели и дума за отговорностите на неговата партия за провала на прехода и за отговорността, която носят пред българските граждани. Това коментират наблюдатели на събитието. В речта му нямаше и дума самокритичност за неговото правителство, което продъни бюджета и издигна далаверата като единствената схема за правене на пари и политика. А чрез ДАНС с националната сигурност се е разпореждал Трактора, който сега е в ареста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5133 |18.02.2010 Борисов лично ще варди кметове за злоупотреби с европари . 6| 4748 |18.02.2010 Тренчев лично носил изобличаващи документи на Станишев . 14| 5467 |17.02.2010 Сините плашат Борисов с "Белене", на него не му пука . 5| 4617 |17.02.2010 Борисов гони всички провинени директори на държавни агенции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads