Реклама / Ads
37| 5392 |16.01.2014 НОВИНИ

Борисов, ужасен: Сега тук ще стане български Уотъргейт

.
Б. Борисов
Това е международен скандал, български Уотъргейт, коментира в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов информацията за записи на негови разговори с Георги Първанов и Румен Петков.
 

Давам пример. Когато хванаха американците, че подслушват Меркел, нито един журналист не попита какво е говорила Меркел по телефона. Всеки пита кой ще понесе наказателната отговорност, че си е позволил да го прави нерегламентирано. Това е международен скандал, сега тук ще стане български Уотъргейт. Или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер на най-голямата партия. Давам на прокурора и чакам отговор да намерят кой. Той си каза кой е. Един човек занесъл запис. Този човек трябва да бъде арестуван, докато каже кой му даде записа. Иначе ще считам, че е политическа поръчка от обръча от фирма към нас като опозиция. Ако пък са го манипулирали, съответно да задържат тези, които манипулират записи.

Не съм длъжен на никого да казвам с кой се срещам. Има длъжностно лице, наречено прокурор, има Закон за специалните разузнавателни средства, който го нарушава и следи, подслушва депутат, гражданин, трябва да понесе съдебна отговорност, каза Борисов. Той ще подаде сигнал до главния прокурор за нерегламентирано подслушване спрямо него. Сигналът е до главния прокурор, с който казвам, че г-жа Патрашкова в национален ефир на няколко пъти казва, че има флашки, записи, срещи, тя дори знае комуникациите, заяви още Борисов. 

За Бисер Миланов той заяви, че озадачението му идвало от това, че месеци наред този човек бил недосегаем. С Орешарски, с Бареков, той беше герой. Най-точно, може да се види в неговия фейсбук октомври месец какво е публикувал. Вчера, при ареста, това, което видях по новините беше, че той е свалил правителството на ГЕРБ, което твърди и Бареков, и в същото време сега не му плащали квартирата. Той си казва – и във фейсбук, и вчера, кои са му господарите и поръчителите, каза Борисов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 6307 |15.01.2014 Борисов, признай си за срещата с Бисер Петното! . 37| 6356 |14.01.2014 Мая Манолова: Сега ще се види колко тежи Ивайло Калфин без БСП! . 58| 6293 |28.12.2013 Бареков: Цветанов ни палеше пурите, сега е главатар . 35| 5620 |14.12.2013 Плевнелиев: Нищо не се е променило от февруари досега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads