Реклама / Ads
40| 5368 |27.12.2011 НОВИНИ

Борисов: Уважавам Шматко, но пари на Русия не давам

.
Бойко Борисов
Моите уважения към господин Шматко. Пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за „Бургас - Александруполис".
 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Русе по повод изявление на руския министър на енергетиката Сергей Шматко, че Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода „Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна.

По-рано този месец Министерски съвет обяви, че се оттегля от проекта за „Бургас- Александруполис", като в края на ноември дългът ни към проекта бе 6,2 млн. евро. По Коледа министърът на икономиката Трайчо Трайков заяви, че оттеглянето на България от проекта няма да навреди на газовите преговори с Русия, защото тези разговори били изцяло на търговска основа. Шматко от своя страна уверява, че всички установени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна.

 

Бойко Борисов пристигна заедно с министъра на културата Вежди Рашидов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за да открие обновената сграда на Русенска опера и новата пречиствателна станция. Ремонтът на операта е на стойност 1 187 493 лв. Допълнително бяха дадени около 250 000 лв. за нови столове в залата.

„Такава архитектура като Ларгото и гробницата в София няма нито в Турция, нито в Гърция, няма и в Европа. Всички премиери, които дойдоха - от президента Барозу до шведа, датчанката, всички ахкат и казват: “Ние не сме ви познавали", каза с задоволство Борисов.

Темата за инвестициите в културата по време на криза провокира премиерът да припомни колко много забележителни места в България в момента се реставрират и обновяват. Той даде примери със Созопол и Силистра и подчерта, че българите знаем много малко за своята история по региони. Борисов на пропусна да отбележи, че сега у нас се строи в условията на криза повече, отколкото във всичките 20 години заедно
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 163| 7592 |23.12.2011 Борисов: Който иска помощ, да си приведе заплатите и пенсиите на нивата на България . 158| 7322 |22.12.2011 Б. Борисов: Предишните "изпукали" парите, ние плащаме . 127| 5549 |21.12.2011 Борисов: Пак ще похваля Дянков за ужас на опозицията . 36| 5872 |21.12.2011 Б. Борисов: Не се интересувам от Атака!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads