Реклама / Ads
10| 3245 |26.10.2021 НОВИНИ

Борисов зове за обединение около ваксинацията, но онзи ден говореше лъжи

.
Бившият премиер Бойко Борисов зове обществото и политиците да се обединят около темата с ваксинацията срещу COVID-19. Този израз на (псевдо) загриженост обаче идва от устата на същия човек, който само преди дни изрече откровена лъжа - че у нас ваксините вече са с изтекъл срок на годност. Чакаме прокуратурата да повдигне обвинения за всяване на паника у населението, както направи с председателя на Българския фармацевтичен съюз.
 

Докато Иван Гешев обаче се чуди и мае дали и този път да използва двоен аршин като свой най-верен морален компас, лидерът на ГЕРБ използва момента да отправи поредна порция критики към най-върлия си политически опонент - Румен Радев и респективно назначения от него служебен кабинет. Според Борисов тъкмо те били причината за ваксинационния хаос у нас, докато бившето правителство месеци наред повтаряло, че населението трябва да се ваксинира. Чак сега служебният кабинет узрял за тази идея, смята Борисов. 

 

Това не е съвсем така. 

 

Ваксинационният хаос у нас и противоречивите послания са факт от над една година. Кампания липсваше както по време на “златното” управление на ГЕРБ и Борисов, така и сега. Спомняме си още, че от национален ефир бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов представяше като обективни факти твърдения, които нямаха нужната научна обосновка. Например тъкмо той подкрепи идеята за ваксинационни коктейли, докато експерти посочиха, че няма конкретни научни данни за ползата от смесването на препаратите срещу COVID-19. Борисов освен това се смята за чист като момина сълза. Не мисли, че спирането на ваксината на AstraZeneca по време на управлението на ГЕРБ е създало още повече поводи за съмнения у българите. 

 

Иначе бившият премиер е готов да “протегне ръка” към своя най-голям враг в името на общото благо. Само Радев да кажел какво иска и те щели да го подкрепят. 

“Знам какво им е”, посочи още Борисов. 

 

"Кажете какво искате да направим. Искате проф. Балтов и проф. Ангелов да не се изказват, ще вземе решение да не се изказват. Искате да ги върнете в болниците, ще ги върнем в болниците да лекуват - като обикновени лекари, не като професори. Ще го направим, защото сме във война. Не търсим политически дивиденти. Готов съм да понеса политическите последствия от това решение. Нито една дума няма да кажат срещу правителството, ако това им пречи", посочи още Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 23991 |25.10.2021 Рашков: Шеф на пътна фирма превел 21 млн. лв. към ОАЕ, а бивш министър на Борисов имал връзка с наркотрафикант . 9| 3616 |25.10.2021 Васил Гарнизов: Вместо да се държат цивилизовано, Борисов и Радев се чукаха като овни . 16| 6581 |24.10.2021 Антон Кутев: Борисов говори лъжи за ваксините. Ако не докаже твърденията си, трябва да мине през прокурор . 24| 10187 |23.10.2021 Ето коя е жената, ваксинирала Пеевски, Борисов и Карадайъ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads