Реклама / Ads
0| 4037 |31.03.2022 НОВИНИ

Бременната Соломия Федишина: Никога не съм мислила, че ще взема „товар 200“ - мъртвия си съпруг /видео/

.
„Никога не съм мислила, че ще стана вдовица на 19 години и ще остана сама с дете“. Украинка от Лвов говори за мъртвия си военен съпруг, убит по време на обстрела на полигон Яворовски.
 

Соломия Федишина, жителка на Лвов, е само на 19 години, сега момичето е в деветия месец на бременността. Съпругът й Константин е на 22 години. Той бил военен инструктор, обучавал доброволци и загива по време на обстрела на военен полигон Яворовски край Лвов от руски ракети.


Соломия разказва, че рано сутринта, само няколко минути преди трагедията, съпругът й успял да й се обади: "В 5:50 ми се обади, каза, че и те стрелят. Каза ми да не се притеснявам и да сляза на първия етаж в мазето: живеехме на петия етаж", спомня си вдовицата. "В 6 часа" набрах го часовник, минаха буквално пет минути и той вече беше извън обхват.", разказва тя.


Заради притесненията за мъжа си бременната се озовава в болницата този ден. Ден по-късно тя научила за смъртта му.


"На следващия ден отидохме да го вземем в моргата. Никога не съм мислила, че ще отида да взема мъжа си - плаче Соломия. - Не мога да си представя, не мислех преди, че мога да преживея това. Тогава ти опитай, аз трябва да се опитам и да се задържа заради детето. Защото мъжът ми не искаше да плача и никога не харесваше начина, по който плаках. Той винаги казваше, че трябва да бъда силна. Така че опитвам и двете за него и заради сина. Той все пак остави след себе си парче и аз трябва да направя всичко, за да зарадвам детето ни."

 

„Честно казано, трудно ми е да приема това и не мога да си представя как ще се справя сама с детето, без съпруг. Като цяло никога не можех да си представя, че ще стана вдовица на 19.


Починалият съпруг на Соломия е от Чернигов. Но близките му не успяват да транспортират тялото му там: градът е под обсада от руски войски, които на практика го унищожават с въздушни удари. Константин е погребан в Дрогобичи, в западната част на страната. Малкото, което е останало на Соломия от любимия й, са военната униформа и часовник на съпруга й: Соломия ги подарява на Константин на последната им съвместна Нова година. Сега момичето иска да ги предаде на бъдещия си син Артьом в памет на съпруга си. Така нейният мъртъв съпруг искал да нарече детето.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3304 |30.11.2021 Изписаха бременната жена, която пропадна в шахта в София . 2| 6110 |19.08.2016 6 месеца условно за братята, пребили мъж пред бременната му съпруга . 0| 4312 |29.03.2016 ВКС: Азов и Миков със садизъм са убили бременната Петя, 50 г. е наказанието им . 8| 5037 |12.11.2014 Нова факла: 30-годишен се самозапали пред бременната си жена, имал мания за преследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads