Реклама / Ads
49| 12828 |22.01.2010 НОВИНИ

Бриго Аспарухов: Президентът ще прави партия със Слави Трифонов

.
Бриго Аспарухов
Държавният глава Георги Първанов няма да остане пасивен след края на мандата си и най-вероятно ще създаде някаква структура. Това обяви бившият шеф на разузнаването и депутат от БСП Бриго Аспарухов. Новината се върти неофициално в общественото пространство от седмица. Даже като най-спрягания му политически партньор се сочи шоуменът Слави Трифонов.
 

Хора от шоуто твърдят пред медии, че именно политическите мераци и връзката на Първанов с Дългия, е причана за раздялата му с Росен Петров, както и за конфликта му с премиера Бойко Борисов.

„Няма нищо сериозно в тези твърдения. Слави обяви позицията си преди дни в предаването си, че няма намерение да участва в политически проект”, заяви за Frognews.bg пиарът на шоуто Боряна Бонева.

Въпросът е какви послания ще изпрати една такава формация към обществото, смята обаче бившият разузнавач Бриго Аспарухов, пред PRO.BG.

Той е убеден, че място за нов политически проект има и Първанов ще се възползва от това, защото времето на тайните действия преминало. Аспарухов смята, че Първанов има голям шанс да успее, тъй като управлението в момента няма опозиция. То се намира в много комфортна среда и трябва някой да раздруса клона, призова неуспелия кандидат за кмет на София. Изключително важно, според него, е да се промени представата за лидер и да се появи този, след когото ще тръгнат хората.

Източници на Frognews.bg разкриха, че в края на миналата година президентът започнал да брои пилците вляво, които може да вкара в политическата си клетка. Опитвал се в лични разговори и чрез свои хора да реанимира отношенията си с лондонския професор по икономика Димитър Иванов. Той беше съветник на Първанов преди време и се спрягаше като човекът, който гради новата президентска партия. По-късно обаче отношенията им охладняха, Иванов се оттегли и даде рамо на ГЕРБ. Сега обаче Първанов отново искал да привлече професора и хора от екипа му.

За нов ляв проект наскоро се обяви и ексчервената депутатка Татяна Дончева. Среди от левицата твърдят, че един от тайните й съветници е именно Бриго Аспарухов, а другият бил освободеният от ДАНС Алексей Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4899 |22.01.2010 Първанов дава акъл за икономиката, но мълчи за наследството на неговото правителство . 1| 4988 |19.01.2010 Закриха "партията" на Юзеирови . 19| 4923 |17.01.2010 С. Станишев: Агресивна е некомпетентността на правителството . 26| 5398 |15.01.2010 Либералите контра на правителството, хвалят Първанова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads