Реклама / Ads
5| 3732 |17.03.2023 НОВИНИ

Британското разузнаване: Темпът на руските операции на фронта е най-нисък от януари 2023 г.

.
Фронтова линия
Руските войски временно изчерпаха бойната способност на разположените формирования в Украйна и имат един от най-бавните темпове на настъпателни операции поне от януари 2023 г. Това, според ” Европейска истина ”, се посочва в прегледа на разузнаването на британското министерство на отбраната от 17 март.
 

В оценката си ведомството откроява ситуацията в Бахмут, където през последните дни руските войски и групировките на Вагнер се окопаха западно от река Бахмутка. През предходната седмица фронтовата линия беше по поречието на реката. Днес въоръжените сили на Украйна продължават да защитават западната част на града.

 

Въпреки това, в по-широк смисъл, отбелязва британското министерство на отбраната, по цялата фронтова линия Русия има един от най-ниските нива на локални настъпателни действия, наблюдавани поне от януари 2023 г.

 

Най-вероятно това се дължи на факта, че руските войски временно са изтощили боеспособността на разгърнатите формирования до такава степен, че дори локалните настъпателни действия все още не са устойчиви, обясниха офицери от британското разузнаване.

 

Те подчертават, че руското ръководство вероятно ще се опита да възстанови настъпателния потенциал на силите след попълване на запасите от личен състав и боеприпаси. Междувременно командирите вероятно ще бъдат принудени да избират между настъпателни операции и надеждна отбрана по цялата фронтова линия.

 

Припомняме, че западното разузнаване оценява загубите на Русия в битките за Бахмут през последните месеци на 20-30 хиляди наемници от ЧВК Вагнер , като около една трета от тях може да са загинали.

 

"Настоящее время", превод Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3209 |16.03.2023 Британското разузнаване: Русия конфискува паспортите на своите официални лица, за да не бягат . 14| 5940 |11.03.2023 Британското разузнаване: Украйна руши ключови мостове над р. Бахмутска . 13| 4735 |04.03.2023 Според британското военно разузнаване украинските сили са подложени на все по-ожесточен натиск . 10| 3764 |01.03.2023 Британското разузнаване: Русия с втора площадка за дронове, разположена по-близо до Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads