Реклама / Ads
7| 2647 |29.07.2023 НОВИНИ

БСП на 132 години: Социалисти от цялата страна се събират на Бузлуджа

.
Източник: БГНЕС
Социалисти от цялата страна се събират днес на Историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП ще отбележи 132 години от Бузлуджанския конгрес и от създаването на организирано социалистическо движение у нас под мотото “Бузлуджа за мир”, съобщават от пресцентъра на партията.
 

Националният политически митинг, който се очаква да събере членове и симпатизанти на партията, гости от политически формации и младежки организации, ще вземат участие фолклорни и самодейни състави от цялата страна, които ще представят българското песенно богатство, посочват от партията. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

 

След приключването на събитието на Историческата поляна социалистите ще посетят връх Шипка, където ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата в знак на почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България. 

 

Честването на празника на левицата започна вчера в Стара Загора с конференция на Младежкото обединение на БСП на тема “Иновации и стартъпи в местната власт”. 

Във връзка с провеждането на събора от 8:00 до 12:00 часа днес ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства (МПС) автомобили над 3,5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка.

 

Ограничението ще е за отсечка от първокласния път между км 155+197 (пресичането с общинския път за кв. „Етър") и км 184+100 (участъка Габрово – Шипка), както и за панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213. Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 т ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново - Гурково. МПС ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ.

 

Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили, ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3151 |24.07.2023 Проф. Ек. Михайлова: Има риск цялата енергия по Конституцията да се фокусира върху националния празник . 1| 2701 |20.07.2023 Елена Йончева ще води преговорите по директивата за борба с корупцията от името на социалистите и демократите . 0| 2472 |11.07.2023 Пожарът в Ловеч е потушен: През цялата нощ над 40 огнеборци са се борили с пламъците . 0| 2866 |11.07.2023 Служители на НОИ в цялата страна излизат на протести заради предложения бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads