Реклама / Ads
2| 5438 |30.09.2016 НОВИНИ

БСП: Готви се 2-ро издание на „Арена Армеец“ – манипулация на изборните резултати

.
Тревога буди решението в нощта на изборите за президент и вицепрезидент, и провеждането на национален референдум на 6 ноември, районните избирателни комисии за 24-ти и 25-ти избирателни райони в София да приемат изборните книжа от двата столични района на едно и също място - в зала „Арена Армеец“. Това отново ще създаде предпоставки за струпването на много хора – председатели и членове на секционни избирателни комисии, опитващи се да предадат изборните протоколи и чувалите с бюлетини от проведените два различни избора.
 

Оставаме с впечатлението, че за втори път управляващите искат да ни назначат президент, чрез изборни манипулации. Липсата на кандидат на ГЕРБ и диалог с избирателите, е показателен за това, че те не разчитат на истински предизборен дебат и състезание на идеи за бъдещето на президентската институция, а ще разчитат отново на технологията на манипулацията и подмяна на изборния резултат.

В последните години няма нито едни избори, организирани от ГЕРБ, които да не носят хаос в изборния процес и основателни съмнения за достовореността на изборните резултати.

 

Друг елемент от подготовката за обработката на изборните резултати също буди недоумение и навежда на мисълта, че отчитането на вота на столичани ще премине формално и ще бъде нагласен според нуждите и интересите на управляващите. ПП ГЕРБ и Реформаторнският блок са посочили едни и същи представители за членове на РИК-овете в София и на Общинската избирателна комисия, която ще отчита резултатите от частичните местни избори в район „Младост“.

 

Логичен е въпросът как един и същи човек ще може пълноценно, отговорно и обективно да изпълни задълженията си като член на Районна избирателна комисия, която ще отчита резултатите за президент и вицепрезидент, и резултатите от референдума, а едновременно ще изпълни същите задължения и като член на Общинската избирателна комисия. А в отделни случай той ще трябва да бъде на две места едновременно, тъй като Общинската избирателна комисия и РИК за 23-ти избирателен район и ще бъдат базирани в зала „Универсиада“.

 

Още в подготовката на провеждането на изборите и отчитането на резултатите от избора за президент и вицепрезидент, от националния референдум и за кмет на район „Младост“ са заложени „бомби“, които ще взривят бързото, честно и прозрачно обработване на изборните резултати и ще хвърлят дълбока сянка на съмнение в истинността на резултатите, които ще бъдат обявени.

Смисълът от провеждането на всеки един избор е да бъде отчетена волята на суверена, а не да бъдат премерени сили във владеенето на техники и технологии за манипулиране и подмяна вота на избирателите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5245 |21.09.2016 Фрогоко: Москов готви секира за заместника си д-р Персенски? . 0| 3859 |15.09.2016 Анексираният Крим се готви за първи избори в Русия . 0| 4524 |27.08.2016 И ДОСТ се готви за избори . 0| 5338 |19.08.2016 Меркел готви план за действие, в случай че Ердоган изпълни заканата си за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads