Реклама / Ads
26| 7707 |29.12.2021 НОВИНИ

БСП изключи Кирил Добрев от БСП. Той: Четвърто поколение съм социалист по сърце

.
Кирил Добрев
Националният съвет на БСП днес и утре ще решава дали да изключи от редиците на левицата Кирил Добрев. Вече е свикано неприсъствено заседание по този въпрос.
 

Самият пленум е свикан след протоколно решение на Изпълнителното бюро на червената партия още на 21 декември. Така предновогодишно лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се опита да разчисти редиците от своите най-върли опоненти.

 

Кирил Добрев светкавично коментира: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може. Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш!

 

Мотивите за изключването на Добрев са свързани с  нарушение на устава на БСП, изброени в пет точки. Сред тях са открито противопоставяне на решенията на пленума на БСП и създаване на организация за тяхното проваляне. Наред с това той е обвинен в това, че е имал много медийни изяви, които се използвали за вътрешнопартийни цели и така се създавал негативен образ на левицата. Отделно от това той участва в публични изяви, които уронвали престижа на партията. И на на последно място - използвал влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси, както и подпомагал изграждането на структури на нови политически проекти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 14316 |25.12.2021 Кирил Петков на Бъдни вечер с трите си деца . 11| 6522 |24.12.2021 Кирил Петков: Споделих на патриарх Неофит, че моят дядо беше в настоятелството на църквата ”Свети Седмочисленици” . 15| 3851 |22.12.2021 Кирил Петков: Хора с досиета няма да бъдат назначавани . 5| 4409 |21.12.2021 Втори ешелон: Кирил Петков назначи 13 зам.-министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads