Реклама / Ads
10| 4319 |25.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

БСП към ГЕРБ: И в наглостта трябва да има граници

.
Източник: БСП
Правилата за изборите са приети от мнозинството на ГЕРБ и ОП. Те протестират срещу себе си.
 

БСП даде отговор на безумната пресконференция на ГЕРБ. Председателят на предизборния щаб Георги Свиленски се обърна към управляващите с думите: „Уважаеми представители на ГЕРБ, всичко е във вашите ръце. Имахте мнозинство в парламента, имате правителство. Имате и мнозинство в Централната избирателна комисия, докато БСП има малцинство - 6 човека от 20, и не може да прокара нито едно решение по своя инициатива“, категоричен бе той.

 

„Вие от ГЕРБ и ОП сте виновни за това положение и ще си носите отговорността, няма как да избягате от нея. Вие решихте да има и машини, и хартиени бюлетини“, заяви социалистът като припомни, че БСП три години се бори в българския парламент да има само машинно гласуване.

 

„Напуснахме парламента за 3 месеца именно по този повод с ясното съзнание, че така вотът ще бъде честен, обективен, няма да има недействителни бюлетини и задраскани протоколи. Двойният начин на гласуване, който вие въведохте, ще предизвика притесненията, които сега се чуват“, алармира Георги Свиленски.

 

 „Не може да продължавате по този начин да спекулирате с решенията, със законите и със спазването на държавността. Дори и в наглостта трябва да има граници“, каза още той.

 

По думите му управляващите нарочно правят внушение за хаос в изборния процес, за да отблъснат както българските граждани от гласуване, така и българските граждани в секционните избирателни комисии и в изборния процес.

 

„Ние от БСП ще осигурим 35 000 участници в секционни избирателни комисии - застъпници, наблюдатели и представители и няма да позволим да направите каквито и да е спекулации и машинации“, добави Георги Свиленски.

 

 Той припомни, че промените в Изборния кодекс, по които се провеждат изборите, са приети през октомври 2020 г. от мнозинството на ГЕРБ и ОП, а БСП е гласувала против тези промени.

 

 Представителят на БСП в ЦИК Емил Войнов обясни, че протоколът на ЦИК, който е приет, отговаря на всички изисквания на Изборния кодекс. „Кодексът изрично каза, че протоколът е само един, и всички данни се вписват него“.

 

Той обясни, че данните от машинното гласуване се прибавят поотделно към данните от протокола на СИК, след което данните от гласуването с хартиени бюлетини и от машинното гласуване се сумират. „Всичко това довежда до необходимостта да има много числа в секционния протокол“, заяви Емил Войнов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3255 |25.03.2021 Станислав Младенов: Българският производител трябва да бъде с абсолютен приоритет . 0| 3518 |23.03.2021 БСП на среща със СФСМВР: Трябва нов Закон за МВР и колективно трудово договаряне за служителите . 14| 3116 |23.03.2021 Цветан Цветанов: Работодателите трябва да усещат реална подкрепа, когато държавата харчи милиарди . 1| 3411 |23.03.2021 Д-р Костадин Костадинов, Възраждане: Имунизационни паспорти не трябва да има, а ваксинацията трябва да е само доброволна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads