Реклама / Ads
10| 5245 |31.12.2016 НОВИНИ

БСП: Правителството постави в риск живота на стотици хора

.
„За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала Тракия, гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много.” Това се казва в позиция на БСП по повод инцидента на магистрала Тракия.
 

„Свикнахме вече с безпомощността на това правителство, но не можем да се примирим с неговия цинизъм. Виновни ще се окажат пак или шофьорът на някой ТИР, или административен ръководител, който не бил затворил пътя. Но чия е вината, че един и същи проблемен участък създава еднотипни проблеми всяка година и нищо не се предприема? Кой е отговорен, че цяла нощ бедстващите не са видели представител на институция, нито са получили някаква информация - за тях, за колите им, за обстановката? Що за ред е този, в който институциите чакат министър-председателят да се появи по телевизията, за да се задействат?”- се казва още в позицията на БСП.

 

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който остави това правителство в оставка на власт: „Поставен е на риск животът на стотици хора. Блокирани са основни транспортни коридори преди празниците заради некадърността на Борисов и компания.” От левицата заявяват, че този инцидент е още един аргумент за това, че правителството на Бойко Борисов трябваше да си тръгне много по- рано, за да има отговорни за подобни случаи, както и адекватна реакция, когато гражданите се нуждаят от помощ и сигурност.

 

„Никой не управлява никакви процеси. Правителството в оставка върви след събитията. Може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 г. голяма поръчка за над 200 млн. лв. за новата тол система и са забравени основни задължения.”- се изтъква в позицията на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4591 |30.12.2016 2 млрд. лв. от излишъка са изхарчени от правителството през декември . 0| 3651 |30.12.2016 КЗК: Има риск от липса на животоспасяващи лекарства . 0| 3897 |28.12.2016 Правителството даде пари на НСО и общините . 0| 4759 |28.12.2016 Бивш министър: Жителите на Хитрино 6 часа са били в риск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads