Реклама / Ads
6| 5505 |30.04.2013 НОВИНИ

БСП ще преброяват паралелно вота

.
Националният предизборен щаб на БСП заявява, че БСП участва в проекта за пълно паралелно преброяване заедно с други основни политически сили, за да гарантира, че изборите на 12-ти май ще бъдат проведени честно и гласът на българските граждани ще бъде чут и отразен в крайния резултат от вота.
 

Това обявиха от партията на Сергей Станишев в декларация, разпространена до медиите.

Тази безпрецедентна инициатива е пряко следствие от неизпълнените ангажименти на служебното правителство да създаде условия за честни и свободни избори – цялата изборна администрация, районните избирателни комисии, областните управители, областните дирекции на МВР остават под контрола на партия ГЕРБ и персонално на ръководителя на предизборния й щаб Цветан Цветанов.

Проектът за пълно паралелно преброяване е отворен, с прозрачно финансиране, осъществяван със съдействието на една от най-реномираните европейски компании и с подкрепата на хиляди доброволци. Процесът на преброяване ще бъде открит, а резултатите ще бъдат достъпни в реално време за всички граждани.

Вярваме, че подобна инициатива заслужава подкрепа от всички, които споделят принципите на демокрацията и работят за най-високи стандарти в изборния процес. Внушенията на професионалния лъжец Яне Янев са несъстоятелни и могат да се родят в централи, в които конспиративното мислене и парите са на преден план, а приниципите отсъстват.

От мащабната инициатива, събрала различни по своята идеология партии, но обединени от общата цел изборният резултат да отговаря на действително подадените гласове, могат да се страхуват  само тези, които се подготвят да извършат фалшификация на резултатите.

Първосигналните реакции на лидера на ГЕРБ и на неговия политически ординарец Яне Янев показват ясно кой и защо се страхува от прозрачност.

Всички детайли по пълното паралелно преброяване ще бъдат представени на 7-ми май, съобщават от пресцентъра на партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6143 |12.04.2013 Повечето водачи на Яне - от гражданската квота . 8| 5404 |07.04.2013 Саботират вота на българите в чужбина . 10| 5300 |06.04.2013 Секретни документи застрашават вота . 36| 5665 |23.03.2013 Заплахите за живота на Цветан Цветанов - повече от 20

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads