Реклама / Ads
2| 3788 |14.12.2023 НОВИНИ

БСП и "Възраждане" ще гледат документи за МОЧА, чак след това евентуално ще позволят на парламента ни да работи

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
"На председателски съвет решихме да прекъснем заседанието за един час, да поискаме от всички институции, които имат отношение към казуса с Паметника на Съветската армия, всички документи - разрешителни, оценки, заповеди за събарянето и преместването". Това съобщи председателят на ПГ на "БСП за България| Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента.
 

"След този един час, като получим документите, ще имаме отново председателски съвет, на който ще ги разгледаме, ще видим дали това, което се върши в момента, е основано на закона и дали всички документи са изрядни, и едва след това ще започне заседанието на парламента в зала", обяви тя.

 

Нинова отново каза, че не трябва да се унищожават паметници, а трябва да се почита паметта и историята на България такава, каквато е.

 

По-рано днес с жива верига пред трибуната на Народното събрание депутатие от "Възраждане" се обявиха срещу "беззаконието" в страната и промените в Конституцията. Костадин Костадинов подкани "всички свободно мислещи граждани в залата" да направят същото. Росен Желязков се зачуди какво се случва: "Някой ще обясни ли какво е това? Хепънинг? Хор?". Желязков даде 15-минутна почивка и свика председателски съвет, за да може работата на депутатите да продължи.

 

Те твърдят, че "без никакъв законов акт, без заповед, без решение, в центъра на София безчинстват някакви хора, въоръжени с флексове", нищо че решението на Столичния общински съвет на демонтиране на МОЧА - Монумента на Червената окупационна армия, е известно отдавна.

 

"Възраждане и БСП блокират парламентарната трибуна в защита на паметника на съветската армия. Да блокираш българския парламент в защита на монумент на чужда окупаторска армия, донесла на щиковете си престъпен режим, е напълно неприемливо", коментира случващото се депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3721 |14.12.2023 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Дружба“ 2 . 6| 7547 |14.12.2023 Евгений Кънев: Не може да има две мнения за съветската окупация, нито да се обясни тази извратената представа за родолюбие . 1| 3731 |14.12.2023 Искрен Арабаджиев: Виждаме, че лека-полека процесите в държавата се стабилизират . 13| 16812 |14.12.2023 Настане вечер, флексът запее... Падането на МОЧА предизвика народното творчество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads