Реклама / Ads
7| 3053 |18.02.2021 НОВИНИ

БСП внася сигнал до Главната прокуратура срещу кмета Фандъкова

.
Източник: БГНЕС
Не ни трябват бушоните. Искаме истинските виновници, които пускат “тока” на корупцията, която убива. Това категорично заяви депутатът от редиците на социалистите Христо Проданов по време на извънреден брифинг на БСП в парламента. Парламентарната група на левицата обяви, че внася сигнал до до Главната прокуратура срещу кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.
 

Повод е случая с убитото от ток 16-годишно момче, което загина, след като стъпи върху шахта на столичния бул. “Акад. Иван Гешов”. 


“Внасяме сигнала на база на интервю, дадено от кмета Йорданка Фандъкова пред медиите сутринта, в което самата кметица допуска и не изключва възможността да има корупция в Столична община. Това е кметът, който  12 години управлява София и тя не изключва възможността да се раздават пари под масата в общината. Няма да се откажем, докато истината не излезе наяве”, заяви Проданов.


От БСП преди ден разкриха, че повече от 100 такива нерегламентирани обекта са собственост или са стопанисвани от общински съветници от ГЕРБ.


“За съжаление управляващото мнозинство в парламента всячески се опитва да скрие корупцията и истината от българските граждани за това как се управлява днес София и България. Искаме да се разбере кой пуска “тока“ на корупцията и на беззаконието, което за пореден път отне човешки живот“, настоя народният представител Христо Проданов.


От брифинга стана ясно още, че левицата ще продължава да настоява столичния кмет Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов да бъдат изслушани в пленарна зала. БСП бяха категорични - ще продължават да настояват и за оставката на Фандъкова.


“Общинските съветници от БСП в Софийския общински съвет /СОС/ ще настояваме председателя на Столичния общински съвет да свика извънредно заседание, на което да бъде изслушан кметът на Столична община и главния архитект на града, но не само по конкретния случай, а и във връзка с незаконните строежи и обекти, които има на територията на Столична община като цяло“, съобщи общинският съвет на БСП Диана Тонова, която също участва в извънредния брифинг на БСП в парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3777 |18.02.2021 БСП внася сигнал в прокуратурата заради изказване на Йорданка Фандъкова . 17| 4512 |17.02.2021 Сигнал: Да не дава Господ от тук да мине любопитно дете с мокри обувки... . 12| 3141 |16.02.2021 Републиканци за България - Варна сигнализира за замърсяване с отпадъци в близост до защитена територия . 15| 3004 |11.02.2021 Републиканци за България сигнализира за непочистени отпадъци в зона на Натура 2000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads