Реклама / Ads
13| 5261 |25.09.2023 НОВИНИ

bTV след шаша с Хекимян: Предприемат мерки за защита името на медията

.
Източник: БГНЕС
Mного общественици и журналисти се запитаха за независимостта на медията, след като по-рано днес партията на Бойко Борисов издигна Хекимян за кандидат-кмет на София.
 

„Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години“. Това се казва в официална позиция на bTV след като по-рано днес партия ГЕРБ обяви, че дългогодишният журналист Антон Хекимян е кандидатът на партията на Бойко Борисов за кмет на София в местните избори на 29 октомври.

 

„Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане“, се казва още в позицията.

 

Медията заявява, че ще използва услугите на трета страна - външна агенция, която да следи за обективността на новинарско отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания.

 

„Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България“, казват още от медията.

 

На този фон много общественици и журналисти се запитаха за независимостта на медията. Цветан Цветанов например пряко заяви, че „Бойко Борисов и Севделина Арнаудова през Хекимян“ са представяли новините и са канели гости в полза на собствените им интереси. Журналистът Полина Паунова пък повдигна въпроса за сливането на политическа власт и медиите.

 

Кандидатурата на Хекимян за кандидат за кмет на София на ГЕРБ бе обявена по-рано днес. За нея се заговори още в събота, когато bTV обяви, че се разделя с доскорошния си ръководител на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян, казвайки, че той поема по нов професионален път.

 

 

„bTV оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно“, казва главният изпълнителен директор и към момента изпълняващ длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ Ралф Бартолaйт.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3838 |25.09.2023 Депутатите приеха правила за процедурата по обсъждане и приемане на промени в Конституцията . 2| 3881 |25.09.2023 Калин Стоянов гарантира, че МВР усилено ще защитава правата на избирателите . 1| 4138 |25.09.2023 Пенчо Милков: Инициираните от депутатите промени в Закона за въздуха трябва да се изведат до край . 0| 3885 |25.09.2023 Продължава напрежението в Косово - бронирани автомобили влязоха в Банска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads