Реклама / Ads
0| 3161 |15.02.2023 НОВИНИ

Бунт в сградата на Европейския парламент, младеж увисна на 30 метра височина

.
Младежи на бунт в сградата на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург. По време на дебат за Индустриален план на Зеления пакт за епоха с нулеви нетни емисии младежи са вдигнали бунт.
 

Започнали са бурни скандирания в сградата на ЕП в Страсбург, предаде NOVINI.BG.

 

Част от тях са се опитали да прескочат стъклена преграда, за да стигнат пленарната зала, която е около 30 метра по-надолу.

 

На въпросната стъклена преграда обаче в момента има увиснал младеж, заради което сградата на ЕП е евакуирана. Достъпът на медии и евродепутати е строго забранен.

 

Свидетел на събитията е станал българският евродепутат Радан Кънев.

 

Пред NOVINI.BG Кънев разказва, че неочаквано в залата е започнал протест в защита на кюрдския лидер Абдула Йоджалан.

 

Протестиращите са извадили знамена, вероятно скрити под дрехите. Веднага е влязла охрана, която се е опитала да ги изведе, но недоволните са прескочили парапет и вероятността някой да падне от 30 метра височина е станала много голяма, затова охранителните органи веднага са се отдръпнали.

 

"Заседанието беше прекратено, а гласуването отменено, защото е отменено гласуването на присъединяването на Европейския съюз, което е супер новина, благодарение на протест на кюрдски активисти, които настояват за освобождаването на техния лидер Абдула Йоджалан, който от много дълги години е в затвора.

 

Той бе арестуван и предаден на Турция с помощта на сделка, която беше свързана с Гърция. Те бяха влезли като посетители и направиха своя протест. Разпоредителите в залата реагираха доста аматьорски. Опитайки се да изтласкат хората от галерията, буквално създадоха опасност някой да се пребие.

 

Това напомни на протестиращите какво могат да направят. Излязоха зад перилата и заплашиха да скочат в залата, което доведе до евакуация. В момента службите се опитват да извадят хората, които протестират", коментира евродепутатът Ангел Джамбазки, който добави, че до голяма степен им симпатизира, предвид историята на кюрдската нация.

 

Към момента  обаче най – вероятно се водят преговори, за да не се стигне до инциденти и всичко да приключи мирно.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4725 |14.02.2023 Официално! Европейският парламент слага край на бензиновите и дизеловите автомобили . 4| 3070 |14.02.2023 Позиция на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент . 4| 3116 |10.02.2023 Европейският съюз отпуска финансиране за границата ни с Турция . 3| 2966 |10.02.2023 Европейският съюз ще даде на Киев още оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads