Реклама / Ads
10| 3493 |04.08.2021 НОВИНИ

Бурни дебати, обидни реплики и дуплики за създаване на Комисия по СРС в парламента

.
Парламентът разглежда проект на решение за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание.
 

От ДПС обявиха, че ще подкрепят комисията, но настояват за промяна на нейното име. "Името да бъде: Оказван ли е полицейски натиск върху симпатизанти и кандидати на политически партии, включително и използването на СРС срещу тях", предложи Хамид Хамид от движението.

 

"Тази комисия е единственият вариант според мен да приключим с плакатните изказвания на министъра на вътрешните работи или на някой друг, на политически лица", заяви Маноил Манев, депутат от ГЕРБ - СДС. "Да покажем, че всеки, абсолютно всеки има право да има своите политически пристрастия, да участва в политическите процеси и че това му конституционно право е гарантирано от правилата на играта. Когато МВР започне да прави избори, когато министърът на вътрешните работи започне да се хвали, че е направил изборите и е избрал Народното събрание, повярвайте ми, негов пратеник може да почука на всяка една от вашите врати, когато сте от другата страна на неговата палка", заяви още Манев.

 

Георги Свиленски от БСП му отговори, че благодарение на Бойко Рашков и служебното правителство са били ограничение гласовете, с които ГЕРБ прави мнозинства през поселдните 12 години. "Квартал "Христо Ботев" в 24-ти МИР 8 секции с ромско население, за 45-ото Народно събрание с министър г-н Терзийски, 1912 гласа за ГЕРБ. 80 % от всички гласоподаватели гласуват за ГЕРБ. 46-ото Народно събрание - само 2 месеца след 4 април същите тези 8 секции - 121 гласа за ГЕРБ. Ето това е резултатът г-н Манев. Ето това е резултатът, това е истината. Това е истината не само в кв. "Христо Ботев". Това е истината в цяла България". Това свърши г-н Рашков, това свърши служебното правителство", обяви Георги Свиленски от парламентарната трибуна.

 

Ако Рашков е министърът на МВР който да ръководи институцията имаме сериозен проблем с демокрацията. Този нарцисисъм трябва да бъде премахнат. Тези репресии и едновластие трябяа да бъдат прекратени, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев.


Горските в смесените региони са функция на ДПС'', заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на дебата по създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на граждани, участващи в предизборната кампания.Тошко Йорданов направи реплика на Йордан Цонев от ДПС, който обяви, че разполага с клипове как горските бият с метални пръти по време на предизборна кампания.

 

Както е лицемерно ГЕРБ да говорят за полицейското насилие, по същия начин е лицемерно вие да говорите за натиска на горските. Горските са функция на ДПС в тези райони и тормозят хората на най-ниско битово ниво. Ако има кабинет, ще има сериозна ревизия на горските в тези региони, предупреди Тошко Йорданов Цонев.

 

Проблемът е в ниското ниво на политическо мислене - ако има проблем за него е виновен ГЕРБ. Проблемът е, че дори и да се направи комисия нищо няма да бъде направено заради този начин на мислене. Господин Иванов помнете ми думата, че това изодзадзе ще дойде и до вас. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

Има явни репресии срещу депутати от ГЕРБ, а те не са купувачи на гласове. Не подкрепяме това МВР да се ползва за бухалка и репресивен апарат срещу една определена политическа партия", заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Атанасова смята, че парламентарната трибуна се е превърнала в трибуна не на правото, а на мнението на определени лица, представители на партии или на Министерския съвет. Според нея от партията не разпъват политически чадъри. Подкрепили са комисията по ревизията, защото искат обществото да е наясно с всички факти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6438 |22.07.2021 Бурни коментари в мрежата против ”матросовците” от ВСС, спасили Гешев . 39| 13836 |16.04.2021 Доживяхме! Парламентът прие оставката на кабинета ”Борисов 3” с бурни аплодисменти . 4| 2910 |16.04.2021 Абдикирането на НОЩ стана повод за бурни препирни в НС . 7| 4647 |15.04.2021 Бурни реакции след думите на Мика Зайкова: Нима не сме най-бедните?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads