Реклама / Ads
11| 3456 |11.11.2022 НОВИНИ

Мануил Манев: ГЕРБ иска правителство в рамките на този парламент

.
Мануил Манев от ГЕРБ-СДС посочи, че търсят формулата за съставяне на правителство. За тях мандатът, с което то ще бъде съставено, е без значение. Манев изтъкна, друго е важно, а именно: разбирателство между партиите, писмени ангажименти за приоритетите и компетемциите на бъдещото управление. Манев изтъкна, че е ключово да има ясни параметри, защото се очертава това правителство да е временно. Очаква се да бъде решението и на другите политически партии.
 

Мануил Манев от ГЕРБ очаква политическите партии, които ще влязат в бъдещото управление на страната, да решат какви ще бъдат техните приоритети и как те ще бъдат изпълнени, защото хоризонтът на новото управление най-вероятно ще е кратък. Манев изтъкна, че няма значение с чий мандат ще бъде съставено правителство. Важното е да го има, посочи Манев по БиТиВи.

 

Мануил Манев каза, че от ГЕРБ искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, както и на Главния секретар на МВР, защото се продължава политиката на бившия министър на вътрешните работи - Бойко Рашков. По думите му те не си вършат ефективно работата, защото се занимават с кадруване, а не се грижат за полицаите. Според Манев, инцидентът на границата с трагично загиналия полицай, е "прелял чашата."

 

Манев продължи с критиките си: "Няма обща вина. Вината е ясна и конкретна. Вината е на Бойко Рашков! От 2021г. говорихме, че поддръжката на оградата не трябва да преминава към МВР."

 

Манев не пропусна да покаже снимки на оградата, като изтъкна какво е състоянието й по време на тяхното управление и при сегашното. Напоследък снимковият материал съпътства телевизионните изяви на членовете на партия ГЕРБ по разнообразни теми. "Аз имам доклад на МС за състоянието и поддръжката. Няма 1/3 от сумите, които са отпуснати да са похарчени за ремонт на оградата. Докладът е от 24-ти март 2022г."

Манев посочи, че сумите са отишли за заплати, за военния Кугар и др., т.е средствата са пренасочени.

 

Манев повтори тезата си: "Г-н Рашков е виновен!" Демерджиев е виновен. Недопустимо е да не излезеш и да не заявиш истината." Манев настоя в Болярово да бъде възстановено затвореното поделение, защото това ще гарантира по-доброто охраняване на оградата.

 

Манев каза, че ще настояват за оставки, въпреки краткия хоризонт на служебното правителство, защото искат вината да бъде поета: "Вината е, че не събраха достойнство и смелост да посочат истинските проблеми, т.е предишното управление."

 

Манев изтъкна, че ГЕРБ са жизнено необходими на страната, защото хората искат правителство в рамките на този парламент: „Правителство, което да преведе България през кризите и зимата." Посочи, че техните избиратели са доволни, защото "на ГЕРБ избирателите никога не са били лъгани. Ние си говорим на едни и същи език."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8248 |11.11.2022 Василев захапа ГЕРБ, ДПС и президента за замразяването на пенсиите: Да отидат при хората и да им кажат . 8| 4579 |11.11.2022 Христов продължава ”флирта” с ГЕРБ, стреля по ПП и Николов заради ”тоталния хаос” в енергетиката . 9| 15481 |10.11.2022 Венелин Петков призна, че ГЕРБ са натискали bTV по негово време . 4| 4062 |10.11.2022 Нинова: Първи мандат на ГЕРБ, да казват какво ще правят - без нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads