Реклама / Ads
60| 4876 |06.08.2013 НОВИНИ

Буруджиева: С ветото на бюджета се извиват ръце

.
Татяна Буруджиева Източник: Булфото
Аз съм обещала да направим нов изборен кодекс, който действително да е добър. Не желая пак да се приеме такъв, който след една година да трябва да променяме пак. Държа промените да са в пълнота, тъй като ни предстоят 4 години избори. Аз не желая хора с много пари да си направят партия и да влизат в парламента, защото това е олигархията.
 

Това коментира депутатът от БСП Татяна Буруджиева пред Нова телевизия. Не работи държавата, напълнена е с калинки, обясни масовите кадрови промени на БСП Буруджиева. Тя отрече в момента да върви политическа чистка. Сега трябва да се види дали и как се усвояват парите от европейските програми. Тя даде за пример с ОП „ Развитие на човешките ресурси“, откъдето са дадени десетки милиони включително и за безопасност на мините. Всички станахме свидетели на това, което се случи в Ораново, посочи Буруджиева.

Този месец излизат плащанията по заема изтеглен от кабинета на ГЕРБ за земеделските производители и затова се иска вето на бюджета, предположи депутатът от БСП.

В момента, в който тези пари се извадят, времето, когато трябва да вземеш следващия милиард и да започнеш разплащанията се скъсява. Това вето ще забави и ще затрудни изтеглянето на новия дълг. Това обаче е пряка намеса във финансовата политика на кабинета, което не влиза в работата на президента Росен Плевнелиев, смята Буруджиева. Достатъчно се удовлетвори чувството на накърнена справедливост, когато имаше излишъци и никой не знаеше как се разходват, каза социалистката.

Тя дори нарече прилагането на вето като извиване на ръце. В образованието например беше обещано повишение на заплатите на учителите, но това не е предвидено изобщо в бюджета. Със сигурност ще го заложим за 2014 г., но са задължителни шесте милиона лева, които са предназначени за петгодишните деца, които тръгват на училище.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 4906 |05.08.2013 Президентът поискал частично вето на бюджета . 20| 5749 |05.08.2013 Чобанов ще брани бюджета от президентско вето . 27| 5182 |02.08.2013 Депутатите отхвърлиха ветото на президента за СРС-тата . 28| 5410 |01.08.2013 Министър Чобанов: Дебатите по актуализацията на бюджета развенчаха много митове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads