Реклама / Ads
0| 3828 |26.02.2020 НОВИНИ

Чакаме резултати от тествани за коронавирус в 4 града

.
Източник: Pixabay
Резултатите от пробите на хоспитализираните у нас пациенти със съмнения за коронавирус излизат днес. Снощи на Летище София кацна самолет от Милано - повечето пътници са се прибирали от екскурзия. Те определиха ситуацията в Италия като спокойна, но останаха недоволни от предприетите мерки на българското летище като проверки, декларации и препоръки.
 

"Ситуацията в Милано е напълно спокойна. Има създадена стриктна организация, хората 1 самолет за 2-3 минути го обработват. Стоят няколко човека с термометри, мерят им температурата. Абсолютно никаква паника няма там. паниката е на Летище София. Един служител от ВМА предполагам с един термометър обработва цял самолет с хора, като хората с малки деца стоят отвънка на студа." разказа пред БНТ един от пътниците от самолета.

 

Резултатите, които тряба да станат ясни днес са от няколко града в страната.

В Русе са изследвани 2 жени, приети в Инфекциозно отделение, след като се върнали от Италия със симптоми на настинка и грип. Под домашна карантина и без прояви на болестта остава и друга русенка, наскоро пристигнала от Китай.

 

В Пловдив четирима души са изследвани за наличието на вируса. Трима от тях са хоспитализирани след завръщане от Италия. Четвъртата пациентка е освободена за домашно лечение, след като й е направен тест. Под карантина в домовете си остават и 20 ученици и двама преподаватели от Математическата гимназия в града, които са били на Апенините по програма "Еразъм".

 

Други двама души са изолирани в Бургас с оплаквания за висока температура и респираторни проблеми след пътуване до Северна Италия.

 

В Сливен под домашно наблюдение остават завърналите се от родината си китайски граждани, собственици на ресторант в града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4719 |07.02.2020 Очакват се резултатите от проверката на шефа на ВВС ген. Цанко Стойков . 4| 11933 |08.01.2020 Спаси София: Седем месеца след ремонта за 22 млн. лева резултатите са видими... . 0| 4622 |25.12.2019 Папа Франциск: Не трябва да чакаме нашите съседи да бъдат добри с нас, преди ние да им направим добро . 0| 3866 |10.12.2019 Съдът заседава по делото за касиране на изборните резултати в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads