Реклама / Ads
6| 6771 |17.11.2014 НОВИНИ

Н. Чакърдъкова за концерта си: Небе и земя ще се слеят в едно

.
Николина Чакърдъкова
Небе и земя ще се слеят в едно. Това каза пред Фрог нюз любимата певица на хиляди българи Николина Чакърдъкова за предстоящия си концерт. За първи път на 11 декември т. г. тя ще събере почитателите си в „Арена Армеец”. Подготвила е много изненади. Една от тях е, че 50 тъпанджии буквално ще взривят огромната зала. Вижте какво още разказа народната изпълнителка:
 
Колкото повече приближава времето до концерта, толкова повече притесненията стават по-големи. Зала „Арена Армеец” е едно голямо предизвикателство. То е високо стъпало за мен, защото се броят на пръсти артистите, които влизат там. Идеята да бъдем там дойде още през миналата година. Тогава за три поредни вечери събрахме 12 хиляди зрители в НДК. Тогава ми просветна мисълта, че можем тази година да се съберем всички заедно на едно място.
Концертът тази година ще бъде изграден върху най-популярните и любими песни на публиката. Миналата година представихме 15 нови песни с нови костюми, 3D-мапинг декори, феерия, красота, хората останаха без дъх. Сега пак ще я има тази красота. Разликата този път е, че самият декор ще бъде около 800 кв. м. За сравнение през миналата година той беше 300 кв. м. Идеята е да създадем уют. За първи път в тази спортна зала ще има уют, защото зад гърба на самата сцена не се пуска публика и винаги хората гледат едни празни седалки, което създава много неприятно чувство в зрителя. При нас всичко това ще бъде огромно звездно небе с големи видео стени от двете страни. Отделно ще има 3D-мапинг. За първи път самата зала ще бъде преобразена. Другото, което ще е различно е, че старите песни ще бъдат направени по нов начин. Ще започна с песента, която хората обожават-„Българска сватба”. Ще влязат над 40-50 тъпана. Мислех да го запазя това в тайна, но реших в последния момент да кажа каква емоция ще изпитат хората, обясни народната любимка.

Тя обясни, че представлението ще бъде около 1 час и 10 минути. Времето ще си разделя с публиката. Това ще рече, че моите танцьори ще слязат от сцената и който иска ще може да танцува с тях. Ще има два дансинга огромни, долу на терена, където хората ще могат да танцуват българските хора. За тези, които седят по секторите горе ще има караоке, т. е ще тече текст на песните и който иска ще може да си пее. Другото, което сме обявили е, че ще има места за почитатели с народни носии. Има вече запазени 300 места и на тях ще седнат хора, които са облечени с носии от различни краища на България. Това е адреналин и предизвикателство. Не винаги човек може да се види в народна носия и да усети какво е чувството. Така , че да не се чувстват сами хората, защото много групи по народен фолклор ще дойдат. Това няма да бъде само концерт, какъвто досега сме правили, а истинска фиеста на българското. Идеята е публиката да е жив участник в това, което се случва. Моята мечта е на 11 декември да поставим началото на една невероятна традиция. На тази дата винаги да се събираме и да се чувстваме повече българи. Този ден да бъде истински български празник. Дори се шегувам, че на този ден няма да има само ракия и салата. Но за сметка на това ще бъде весело-с много песни, танци и хора. Пространството н НДК, където досега се правеха концертите, не позволяваше да се направи това нещо. Публиката, обаче винаги ми е подсказвала, че има потребност от подобно нещо. Сега ще създам максимално условия това да се случи. Когато имаме да представяме нови песни, това ще се случва в НДК, защото там е мястото. Когато искаме да направим български празник, насочен само за публиката, ще се случва в „Арена Армеец”. Благодарна съм за това, че я има тази зала, допълни Чакърдъкава.


Тя издаде още малко от подготовката на концерта. На сцената ще има над 150 осветителни тела, звукът ще е невероятен. Около 70 човека екип ще се грижат за декорите. Отделно от това ще има 15 човека оркестър и 20 танцьори. Ще прозвучат най-популярните песни „Градил Илия килия”, „ На тая стара маса” и т. н. Всички артисти са от моята школа. Като прибавим и тъпанджиите, общо около 200 човека ще са ангажирани. Затова мисля, че е задължително да дойдат политиците ни. Зная, че Цецка Цачева ми е почитател. Да не говорим за моите колеги от АБВ, които харесват песните ми, но не партийно. Георги Първанов уважаваше това, което правя, дори когато не беше президент. Миналата година не съм канила политиците, но тази година ще пусна покана до всички. Не ми се иска да гледат Чакърдъкова, а да видя как народа ни има нужда от български фолклор. Това е история, която продължава да е жива. Целта е този спектакъл да популяризира и съхрани българското. Политиците ни нямат представа какво място заема това изкуство в душите на българите, категорична е певицата. Въпреки, че не влезе в парламента като депутат тя ще продължи да се занимава с политика. От 15-години се занимавам с нея. Защото това, което правя е именно политика. Искам да поканя всички български производители безплатно да си дадат своите транспаранти. Готова съм да ги сложа безплатно в „Арена Армеец”. Това мога да направя за тях. След спектакъла пък ще инициирам работна група и ще помоля колегите, които отидоха в НС да съберат малкия и среден бизнес, за да го изслушат и да видят къде са проблемите им, планира Николина Чакърдъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7971 |08.11.2014 Николина Чакърдъкова: Като влязат в парламента, депутатати не си вдигат телефоните . 9| 5523 |24.10.2014 Чакърдъкова: Зала Арена Армеец няма да събере хората, на които Цв. Василев е помогнал . 19| 5917 |14.10.2014 Руските СТРИЖИ с МиГ-29 в небето на Белград . 61| 5162 |08.09.2014 Рекорд: Рейтингът на Путин достигна небесата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads