Реклама / Ads
32| 8322 |30.07.2021 ПОЛИТИКА

Часове преди връчването на мандата, все повече спрягат Петър Илиев за кандидат-премиер

.
Петър Илиев Източник: стопкадър, Евроком
Спряганият преди дни за премиер Петър Илиев ще бъде номинацията на „Има такъв народ“ за премиер. Само няколко часа преди държавният глава да връчи мандата на партията на Трифонов, името на Илиев все повече и повече бива спрягано за нов министър-председател.
 

За това писа преди дни Фрог Нюз, а тази информация днес беше потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника.

 

В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета.

Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”. Почетен консул на Барбадос, както и ръководител на Консулството на Барбадос в България.

 

През 2013 г. Илиев представляваше бившия депутат на БСП Иван Иванов пред Конституционния съд, който разглеждаше казус за потенциалната му несъвместимост като народен представител. Той възникна, след като Иванов беше назначем за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на БСП и ДПС начело с Пламен Орешарски (2013-2014), но беше принуден да се оттегли само няколко часа по-късно. Причина за това стана фактът, че през 1995 г. Иванов е бил управител на шуменския клон на бившата силова групировка СИК.

 

Много редки са публичните изяви на соченият за кандидат за премиер на ИТН адвокат Петър Илиев.

 

„Когато човек обича работата си той не го възприема като задължение. Аз си почивам, докато работя, а най-голямото ми удоволствие е като преподавам на моите студенти в юридическия факултет на Софийския университет. Това е уникална енергия и възможност човек да усети импулса на младите и ме мотивират да стоя на високо ниво. Карат ме да се развивам в науката. Обичам планинарството, фитнеса, пътуванията. Човек трябва да има начин да хармонизира енергията си“, обяснява за себе си юристът в „Евроком“ преди около 2 години, след като е получил наградата „Адвокат на годината“.

 

„Нищо по-добро не е измислено за финансиране на партиите от държавна субсидия. Въпросът е с колко. Трябва разумен баланс между държавна субсидия и дарения на юридически и физически лица“, казва той.

 

Името на Илиев се появи в публичното пространство като номинация на ИТН в неслучилия се проектокабинет на ИТН с премиер Николай Василев.

 

Дали наистина Илиев е кандиданът за нов министър-председател на България, ще разберем днес в 17:00 часа, когато президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ИТН.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7408 |20.07.2021 Брюксел продължава да ни шамаросва: Гешев още е предизвикателство, да се свие влиянието му . 1| 4052 |04.04.2021 Часове преди изборите на много места в Пловдив област не бяха доставени машините за гласуване . 5| 11696 |24.03.2021 Стоян Мирчев, БСП: Защо шпионският скандал се случва 10 дни преди изборите? . 31| 6448 |08.03.2021 Павел Вълнев: Яростта на ГЕРБ срещу Републиканци за България издава страха преди парламентарния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads