Реклама / Ads
28| 4878 |26.11.2009 НОВИНИ

Черен Красьо гилотинира предконгресно НДСВ

.
Красьо и Сакскобурготски
Гневни делегати от партията на Симеон Сакскобурготски се готвят да атакуват петия конгрес на НДСВ, който ще се проведе тази неделя с неудобните въпроси: Кой създаде Красьо Черния? Каква е връзката му с НДСВ? Кой ще носи отговорност за скандала?
 
Царисти са категорични, че след абсурдната коалиция с БСП и ДПС и върнатите нередно царски имоти, това е третият огромен гаф, който може да прати окончателно в политическия гроб движението, което преди 9 години спечели с измамни лозунги и обещания гласовете на българите.

Делегати очакват, че темата за плевенския герой ще измести на предстоящия конгрес дебата за проект за Устав на Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) и избора на нов лидер между претендентите до момента – Николай Василев, Христина Христова, Биляна Раева и Илия Лингорски. Сегашното ръководство обаче не искало да се тръби за Черния с ланците, за да не се превърне в основна тема за висшия форум. Затова регионалните структури били обработвани да не подхващат дебат.

Преди дни, по време на обиколка из страната, за срещи с активисти на жълтата партия, проф. Огнян Герджиков открито показвал раздразнението си от темата за Красьо и отказвал да отговаря на журналистически въпроси, свързани със скандала. В централното ръководство на партията също имало негласна заповед да се мълчи пред медиите за новата Плевенска епопея и мястото на НДСВ в нея. Разпоредено било да се действат по царския принцип: „Господари на мълчанието”, докато в неделя властта се предаде в нови ръце.

Frognews.bg се убеди лично в тези директиви на работа. Свързахме се с пресцентъра на партията, но от там обясниха, че нямат до момента официално становище за заниманията на Черния брокер и връзката му с хора от партията.
Най-заплетеният в Плевенската афера – Милен Велчев, който в момента се води заместник на лидера Сакскобурготски, първоначално се съгласи да говори с репортер на Frognews.bg по темата, но насрочи разговора за по-късен час. След това царското юпи се скри, а мобилният му телефон включваше само на гласова поща.

На официалния сайт на партията също няма и дума за Черния юнак с ланците. В рубриката им за скандали „Жълтата подводница” от 10-и септември се кипри нескопосан компромат за Цецка Цачева, която също е от геройския Плевен. Но за това, че от месеци медиите и политиците коментират, че Красьо е ръководел през 2005 г. щаба на жълтите в Плевен, и е бил в тесен контакт с царските активисти Милен Велчев, Анелия Мингова, Антония Първанова, Георги Велчев, Гати Ал Джабури, Камелия Касабова, Калин Рогачев, Теодора Дренска, Любка Качакова и др. не се отбелязва и с ред.

Запознати със скандала обясняват, че брокерът на магистрати и търговец с влияние е бил продукт именно на кръга от юпита около Милен Велчев, които още с идването си на власт, демонстрираха този начин на работа в държавата. По-късно жълтите са пуснали Черния да върши мръсна работа и на коалиционните партньори от ДПС и БСП. Те се възползвали от разнообразните услуги на младия плевенчанин и се завъртели в телефонна фиеста с него. По-късно в телефонния му бележник се оказват имената на видни магистрати – съдии, прокурори, следователи от цялата страна. Неофициалната версия е, че Красьо срещу скромната сума от 200 хил. евро уреждал назначения в съдебната система и избор на шефове в университети и държавни учреждения, обществени поръчки и т. н.
Делегати за жълтия конгрес са категорични, че Красьо и хората на Сакскобурготски, контактували с него ще се измъкнат от батака, но партията им ще бъде окончателно задраскана в бюлетината на избирателя.Frognews.bg
---------------------------------
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9638 |26.11.2009 Фолкдиви и Красьо Черния - отличници на Свищовската академия . 9| 4705 |25.11.2009 Волен огласи още депутати от тефтерчето на Красьо . 6| 4815 |25.11.2009 Красьо Черния бил митотворец сам за себе си . 8| 4802 |23.11.2009 Ревизоро: Красьо Черния е резултат на вътрешна борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads