Реклама / Ads

0| 2384 |06.04.2022 НОВИНИ

ЧЕЗ Разпределение получи отличие на годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

.
Компанията победи в категорията „Инвеститор в околната среда“.

ЧЕЗ Разпределение получи първа награда в категорията „Инвеститор в околната среда“ на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Отличен беше проектът „Живот за птиците“, изпълняван съвместно с Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/. В рамките на инициативата експерти анализират кои са най-рисковите за застрашените видове птици електроенергийни съоръжения, като определят и изпълняват необходимите мерки за тяхното обезопасяване.

 

„Благодарим на журито и на БФБЛ за признанието. Подобни отличия оправдават усилията на екипа ни и насърчават опазването на биологичното разнообразие. Проекти като „Живот за птиците“ ни дават възможност да съчетаем грижата за околната среда със стремежа ни да осигурим най-доброто обслужване за нашите клиенти. Ние не само опазваме живота на птиците, но и намаляваме риска от пожари и аварии, причинени от сблъсъка на птици с електропроводите. Вярваме в значимостта на резултатите от нашите дейности и в приноса ни за опазване на природата“, каза Карел Крал, изпълнителен директор на ЧЕЗ България. Той прие наградата от Борислав Сандов – заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите.

 

В рамките на проекта „Живот за птиците“ до момента ЧЕЗ Разпределение е обезопасила 680 щъркелови гнезда и 1002 стълба, маркирала е 50 км от най-рисковите за птиците електропроводи и е създала стандарт за безопасен за птиците стълб, който всяка заинтересована страна може да получи.

 

Проектът на ЧЕЗ Разпределение с официално название „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“ е продължение на дългогодишната екологична политика на дружеството за опазване на биологичното разнообразие и е съфинансиран от програма Life на Европейския съюз. Повече информация за проекта може да бъде намерена на www.lifebirds.eu.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2509 |05.04.2022 Премиерът: Още няма оферта за F-16, ще направим детайлна оценка, когато я получим . 0| 2784 |05.04.2022 Социолог: Въпреки ареста, Борисов не успя да получи прилив на симпатия . 0| 5903 |26.03.2022 Киев: Шойгу е получил инфаркт след обвинение от Путин . 0| 2720 |25.03.2022 Христо Проданов: Към момента нито един хотелиер не е получил помощ за настанените бежанци
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ