Реклама / Ads

0| 3171 |02.10.2019

ЧЕЗ Разпределение установи рекордна кражба на ток в Плевен

.
Ползваната незаконно електроенергия е достатъчна за 1000 домакинства месечно. При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение установи незаконно ползване на електроенергия в промишлени количества. Проверката беше проведена на 25 септември.

Eкип на дружеството откри незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. Проверката е направена съвместно с представители на МВР, които са извършили процесуално-следствени действия на място.

 

По информация от присъстващи, обектът се използва за производство и пакетиране на готова продукция. За разкриване на нарушението дружеството включи  екипи, специализирани в разкриване на кражби, експлоатационни  групи и мобилна лаборатория.  

 

По предварителни изчисления на ЧЕЗ Разпределение загубите са в размер на 200 000  киловатчаса месечно.  Количеството електроенергия е достатъчно за захранването  на 1000 средностатистически домакинства. Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството.

 

ЧЕЗ Разпределение използва комплекс от високоефективни методи за установяване на кражби на електроенергия, в резултат на което, при проверка, се постига пълна разкриваемост на незаконното потребление на ток.  Въведените наскоро специални стикери върху електромерите, работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани под земята, отчитането по райони чрез балансови електромери, лабораторните коли и др. са предпоставка за   успеваемост   на акциите за разкриване на кражбите.

 

С настъпване на есенно-зимния сезон  и увеличаването на консумацията на електроенергия проверките  ще зачестят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Несъобразени изкопни дейности оставиха 3000 клиенти на ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ в София без електрозахранване 0| 3064 |01.10.2019 . Несъобразени изкопни дейности оставиха без ток 2000 клиенти на ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ в село Лозен 0| 3095 |30.09.2019 . 348 обучения се проведоха в техническия учебен център на ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ България 0| 3327 |29.09.2019 . Фолклорни шевици украсиха улични касети на ЧЕЗ Разпределение в столицата 0| 3509 |23.09.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ