Сряда, 18 Октомври 2017, 14:07
Frognews
0| 2743 |17.09.2016

ЧЕЗ влага 200 000 лв в подобряване на електозахранването на община Мездра

.
ЧЕЗ Разпределение България представи подготовката за есенно - зимния сезон в община Мездра. Проверка за предприетите дейности беше извършена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Тази година компанията инвестира над 200 000 лева в подобряване на електрозахранването за 8 села в общината. ЧЕЗ извърши ремонт на възлова станция „Елисейна“ и реконструкция на електропровод, която ще предоставя възможност за алтернативно захранване на засегнати населени места в района при възникване на повреди.
Служители на дружеството извършиха цялостна подмяна на изолацията на съоръженията и направиха просеки. Беше въведен в експлоатация нов, последно поколение дистанционно управляем апарат, чрез който ще се създадат условия за бързо локализиране и отстраняване на евентуални аварии по електропровода.

Реализацията на дейностите позволи да бъде подобрено електрозахранването в селата Зверино, Лютиброд, Елисейна, Игнатица, Оселна, Очиндол, Ребърково и Злидол, община Мездра, както и с. Еленов дол и с. Бовска Габровница, община Своге. В момента компанията изгражда изцяло ново трасе мрежа с дължина 800 метра, което ще минимизира влиянието на метеорологичните условия над мрежата, която досега частично се намираше в коритото на преминаващата през района река Искър.

„Запознахме на място министър Петкова усилената ни работа за подобряване на услугите за клиентите в района. Направихме всичко възможно хората тук да имат една спокойна зима. Разбира се, важно е и колко благосклонна ще е тя, тъй като всички хора сме безсилни пред стихиите, които природата ни поднася“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Ремонтните дейности изискват обезопасяване на мрежата, за да могат служителите на компанията да работят безопасно по нея. Това беше и причината за кратковременните прекъсвания по време на реконструкциите, като компанията сведе до минимум неудобствата на клиентите. ЧЕЗ Разпределение България се ангажира да приключи с всички планирани дейности до края на октомври 2016 г. и да подсигури непрекъснатостта на електрозахранването през зимния сезон.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Оградата на границата с Турция е стратегически обект от национална сигурност 0| 22 |18.10.2017 . Военен от резерва: Решението да се ремонтират съветските МиГ-ове е национално предателство 0| 75 |18.10.2017 . Радев пред дипломати: Да се спрат двойните стандарти в ЕС 0| 163 |18.10.2017 . И Кирил Домусчиев скочи на кабинета, иска оставката на социалния министър 0| 768 |18.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах