Реклама / Ads
18| 14070 |28.11.2019 ГЛАСЪТ

За чилийците и чехите - Апостола, а за нас - Фандъкова, Менда и Валерката

.
Чилийските протести, каквито тук няма да има...
Фандъкова спечели изборите. С тънки и дебели хватки, които прокуратурата няма как да забележи от висотата на Олимп. Победителката Фандъкова, която обеща светло бъдеще, детски площадки, мед и масло за всеки беден и стар, супер болници за болни и настинали, паркинги и гаражи за коли и тротинетки, училища и детски градини вече отключи рога на изобилието.
 

Благите вести започнаха с увеличаване данъкът за колите в София според тяхната мощност и стандарт за екология. Приходите, каза Нейно величество, ще отидат за подобряване улиците в кварталите и за нови превозни средства за транспорт.

Но това не е всичко, драги щастливци, Фандъкова вдига и данъците върху сделките с имоти и коли. Още пари ще се съберат от нас, за да подобри Данчето нашият живот.

 

Ликуй, народе, както се казва. И ако другите градове и столици си имат кметове, ние си имаме майка. Това е истината, защо да я таим?

 

И докато ние тук се къпем в благоденствие и изпълнени обещания, от далечно Чили долетя страшна вест: в столицата Сантяго понечили да вдигнат цената на билетчето за метрото в пиковите часове с 4 процента. И станало страшно. Чилийският пролетариат грабнал спрейове и коктейли "Молотов" и се изсипал на улиците. А срещу него жандармерия, полиция и военни. И станала мътна и кървава, ви казвам. За няколко дни – 18 загинали, над 200 ранени и над 2600 арестувани! Заради някакви 4%, на билетчето, бе, хора. Е, няма да има увеличение и дори правителството обеща 20 на сто увеличение на заплатите и пенсиите, но чилийците не мирясват.

 

Ами в Чехия… Само в Прага излезли над 300 хиляди. Те пък бесни, че се краде от еврофондовете. Братя чехи, ако у нас се протестираше за такива неща, досега трябваше пет граждански войни да са избухнали. Но не са. Тук цари консенсус: шайка айдуци крадат, а всеки втори търка талончета и чака да стане милионер. Който не търка - айде при прокурора, данъчните, КОМПИ-рите, милицията... Нема лабово.

 

Заради тази любов и разбирателство правителството е казало на Фандъкова и други кметове да вдигат данъците, а пък властта щедро отпуска по 40 лева на беден пенсионер за Коледа! Няма протести, няма жертви, няма пълни болници с ранени.

Явно чилийците и чехите не ги разбират тези работи.

 

На 19 февруари ще видим Фандъкова пред паметника на Апостола. Ще го похвали, милия, за саможертвата, но ще спомене скромно и как ГЕРБ и тя изпълняват неговите завети. Направо ги преизпълняват.

 

Прибавете към горепосочените народолюбиви дейности и тези на дуета Менда Стоянова - Валери Симеонов (той бе повишен в заместник-председател на парламента) за регистриране на „временни туристически обекти“, в които използваната тоалетна хартия трябвало да се заменя с нова – какво откритие само - и ще ви стане ясен целият епичен разцвет и „аромат“ на политическата флатуленция…

 

На това токсично зловоние реагират шепа антигешевисти и майките от "Системата ни убива". И медсестри. Толкоз.

 

Затова ако Дякона видеше каква "чиста и свята" сме конструирали, сигурно щеше да поиска да умре още веднъж или пък да вземе чилийски паспорт и да се изнесе към Латинска Америка…

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 16228 |27.11.2019 Гешев стартира с помпане на спукана гума . 16| 14339 |27.11.2019 Доц. Ана Кочева: ”Въздухът трепери” като се ”подгаврюваме” и ”подбъзикваме” с Патриарха . 23| 16581 |22.11.2019 Кратък курс по ПР за управляващи и слугинаж. Манделблит срещу Нетаняху . 42| 49921 |21.11.2019 greshka303

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads