Реклама / Ads
39| 7853 |19.02.2023 НОВИНИ

Читател на Фрог нюз: Наистина ли няма по-прост от българския народ? Само хоро и бацил ли го събират?

.
Източник: Худ. Стоян Венев
Читателят на Фрог нюз OldBoy публикува като коментар някои свои мисли и наблюдения на 19 февруари. Денят, в който отбелязваме 150 години от обесването на Дякона. Даваме публичност на неговите мисли, защото звучат искрено и са лична позиция.Ще предоставим възможност и на други читатели да изразят своята гледна точка по важни за обществото теми и проблеми.
 

"Този тъй наречен народ никога не е правил революция. Промените му винаги са следствие на външни събития и влияние, които истинските нации реализират на практика. А ние сме ЕДИНАЦИ, живеещи постоянно на кръстопът. Българите са заедно и се хващат един за друг само на ХОРО. Тогава се чувстват силни и подвикват и свиркат и изпадат в ПЛЕМЕННА гордост. След като свърши хорото си разотиват и започват да си гледат СВОЕТО и само СВОЕТО. ОБЩОТО не ги интересува. Щастието и късметът на другия ги ДРАЗНИ и САМО тогава заемат БОЙНА стойка. Българинът е щастлив когато е НЕЗАВИСИМ в личния си живот и ЗАВИСИМ от ГОЛЕМИЯ чужденец. Това е карма, орис, съдба. Такъв народ го променят само събития предизвикани от други народи и евентуално тотален природен катаклизъм".

 

Из публикацията на англичанина Едуард Стърнс под заглавие: "Няма по-прост народ от българския":
Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти че те ще въведат законност.
Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот.
Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.
Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности.

Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.

Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Най-концентрираното и най-правдивото описание на бита, психологията и интелекта на този народ е бацилът ЛАКТОБАЦИЛУС БУЛГАРИКУС - единственият бацил кръстен на нация. Народ-бацил, който не го хваща епидемия, но унищожава всичко, който го приеме и до което се докосне. Той ни предпазва от болести, земетресения, наводнения. Дори и корупцията на управляващите не може да го довърши. Народ-бацил, който е провалил византийската и османската империи. В качеството си на съюзник в две световни войни срина Германия, ликвидира СССР, унищожи Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ). Започна разпадането на Европейския съюз и идва реда за краха на НАТО. Жестока разрушителна сила, от която другите загиват, а той оцелява. Народ, чрез който БОГ изпитва собственото си търпение и го пази от природните катаклизми, а другите наказва. Докога ли?

 

***

 

Друг читател – Ловдей: Народ, който обича повече Русия от своята родина България е нещастен народ. Такъв народ не може да бъде свободен, освен на хартия. За него 3 март е национален празник, но не знае кога е създадена България и от кого. Кланя се на руската идеология и пропаганда, но ако го попитате за отец Матей Миткалото – гледа тъпо. Българският народ иска да е свободен по сделка, а не сам да извоюва свободата си. Той е мързелив, крадлив и обича да лъже. Иска да е богат, но като краде или спечели от лотариите. Не вярва на знанията и ръцете си. Знанията му са оскъдни. Простират се обикновено до Азис, братята Пулеви, Димитър Рачков и две-три реалитита на Халваджиян. Такъв народ не може да съзидава, да гради и защитава. Може само да се продава, да лежи и да нарежда колко е велик. Този народ се гордее с траките, но не знае нищо за тях. Гордее се с царе, за които няма понятие какво са направили и какво не са. Мрази турците. Мразите гърците, защото са византийци. Мрази сърбите, румънците, албанците – всички са прости и грозни, а той е умен и красив. Мрази американците – кравари нещастни. Смее се на германците и скандинавците, защото са скучни и не разбират живота. Българският народ разбира живота най-много от всички. Той може да прекара в чалготека 24 часа, да се налива с алкохол и да се кълчи на чалгата. Но в работните 8 часа гледа как да се скатае и излиза на протест, ако го накарат да свърши нещо. Българският народ приема насилието срещу жени и деца за нещо нормално и народна традиция. И крещи срещу джендърите без да има понятие, какво значи това. Защитава българския лев, но продава къщата на баба си в някое умряло село в евро, купува кола на 20 години в евро и праща децата си на запад. Българският народ е лицемерен. Той се прави на набожен, но като плюска и пие като свиня на църковните празници. Кръсти се в църква, но се моли Господ да му даде пари, имоти, мерцедес и курви. Държи икони по стените в къщи като интериор. Българският народ избира Бойко, защото наистина са прости. Този народ си харесваше и Тошо от Правец. Обича да го управляват простаци, за да не му пречат и той да е простак.

Може да не съм изчерпателен, но познавам този народ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4323 |17.02.2023 Никола Рахнев за Фрог: Най-естествената реакция след земетресенията беше да помислим как да помагаме . 0| 3547 |14.02.2023 Военните медии празнуваха 131-ви рожден ден, отличие и за Фрог нюз . 2| 3118 |24.01.2023 Проверка на Фрог показа: Райски газ се продава като топъл хляб в столичните дискотеки . 0| 9027 |21.01.2023 Само във Фрог: Кой е “Пазителят на миналото” от “Бузлуджа” в кадрите на фотографа Иво Данчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads