Реклама / Ads
58| 5573 |20.03.2014 НОВИНИ

Дадоха Плевнелиев, Борисов и Цветанов на Цацаров

.
Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в парламента изпраща на главния прокурор сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за злоупотреби с европейски фондове.По думите на Илиан Тодоров, зам.-председател на комисията, сигналът е свързан с доста тежки финансови злоупотреби от европейски фондове.
 

Експертите към комисията са преценили, че има достатъчно доказателства, че Плевнелиев като министър на регионалното развитие и в последствие Лиляна Павлова са злоупотребили с европейски средства в огромни размери - 1.5 млн. лв.
Сигналът срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за финансови злоупотреби ще бъде изпратен главния прокурор, министъра на вътрешните работи и до председателя на Сметната палата, каза още Тодоров.

„Сигналът е свързан с безстопанственост, сключване на договори, които не са изгодни за държавата. Става въпрос за регистрационните табели на автомобили, при които според жалбоподателя и експертите на комисията има достатъчно данни за финансови злоупотреби", добави Тодоров. Освен това в комисията е постъпил сигнал срещу Цветанов за купуване на софтуер през 2010 година, който също ще бъде изпратен на главния прокурор.

До главния прокурор и ДАНС ще бъде изпратен и сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Сигналът е доста дълъг. Той съдържа множество данни за корупционни престъпления и макар да не съдържа конкретни доказателства създава основателни съмнения относно законосъобразността на дейността му по време на управлението му като министър-председател.

Изброени са конкретни имена на служители на НСО, които могат да дадат обяснения по случая. Става въпрос за получаване на финансови средства и за изнасяне на огромни финансови средства в различни банкови сметки в Ливан. Става въпрос за рекет на фирми и изнасяне на пари в ливански сметки", коментира Тодоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5094 |20.03.2014 Борисов бесен за ЦИК: Много нагло решение . 85| 6623 |19.03.2014 Борисов: Работа ли му е на премиер да отнема пушката на някакъв ловец! . 93| 5632 |19.03.2014 Борисов: Станишев си играе с най-големите страхове на българите . 81| 6119 |18.03.2014 Волен приветства Стойнев и оплю Борисов за ЕРП-тата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads