Реклама / Ads
2| 5143 |18.04.2011 НОВИНИ

Дадоха старт на делото срещу баща насилвал сина си

.
Първото заседание по делото срещу Костадин Тасев от Сандански, обвинен, че е насилвал зверски собственото си дете, започна в Окръжния съд в Благоевград .
 

Тасев е обвинен, че в периода 30.04.2009 г.-15.02.2010 г. е блудствал с малолетното си дете, в резултат на което му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си. Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур, което пък е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето.Тъй като Сашко не може да обясни какво е правил баща му с него, показания за това ще дадат психолози от МВР, лекари, които са имали досег с детето, както и майката Христина Николакиева, която е с лека умствена изостаналост. Очаква се над 50 свидетели и вещи лица да бъдат разпитани, а писмените доказателства от близо 500 страници са събрани в пет тома.

Случаят с малкия Сашко от Сандански нашумя през февруари миналата година, след като детето беше прието в „Пирогов" с разкъсани пикочен мехур и право черво. Александър тогава бе на 2 годинки и 8 месеца. Установено бе и че детето не за първи път постъпва в болницата в Сандански с подобни здравословни проблеми. Сашко е лежал над 15 пъти в различни болници в Сандански, Благоевград и София, където е престоял 150 дни.

Според първата медицинска експертиза разкъсванията на правото черво и пикочния мехур са резултат от твърд тъп предмет, какъвто може да бъде и мъжкият полов член в ерекция.

Петорната експертиза е категорична, че няма травматични увреждания, а за болестно състояние предвид това, че детето много често постъпва в болница с едни и същи симптоми.Рекордната 11-орна експертиза показва точно обратното заключение - Сашко не е болен, а разкъсванията са от тесен и продълговат предмет, каквито могат да са накрайник на клизма, човешки пръст и други. Изследванията на дамски тоалетен душ, чрез който е имало съмнения, че е прониквано в детето, не установяват следи от ДНК на Сашко.

Съдебно-психиатрична експертиза на Костадин установила, че той боледува от психично заболяване. Имал смесено личностно разстройство с черти на емоционално нестабилна личност - импулсивен тип и дисоциално личностно разстройство. Освен това има склонност към агресия.В началото на месец март тази година Костадин Тасев излезе на свобода, тъй като изтече законовият срок от една година, в който той можеше да лежи в ареста по време на досъдебното производство изтече.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5328 |18.04.2011 Наши правят суперхапче срещу радиация . 4| 5013 |16.04.2011 Трети национален протест срещу високите цени . 16| 5746 |15.04.2011 Еколози готвят бунт срещу АЕЦ "Белене" . 2| 7705 |15.04.2011 Фалстарт на делото срещу Красьо Черния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads