Реклама / Ads
37| 5944 |09.01.2011 НОВИНИ

В. Дърева: Чрез записите министрите говорят на Борисов

.
В. Дърева
Всеки, който подкрепя Георги Първанов, в края на изказването си иска оставката на Цветанов или на Дянков, каза политологът Р. Коларова.
 

"Бойко Борисов каза, че ще подслушва всички свои министри. Така той всъщност ги обвини в престъпления, защото само при доказани намерения за извършване на престъпления, се дава разрешение от съда за използване на СРС" - това заяви Велислава Дърева в студиото на „Нека говорят” по БТВ.

"Моите министри са престъпна банда и аз съм им ръководител!" Това всъщност казал премиерът, съобщи разпалено Дърева, присвоявайки си ролята на вещ анализатор на думите на Борисов. И с типичния си нападателен маниер Дърева продължи: „За мен големия проблем е какво съдържат тези записи. Когато Цветанов пред Народното събрание изрецитира СРС-та от горнооряховската болница колко журналисти попитаха дали те са автентични. Юнаците, хората, които разговарят в тези записи знаят, че са слушани и всъщност говорят на Бойко Борисов. СРС-то е най-прекия път до ухото на премиера”.

Аз мисля, че Цветан Цветанов трябва да си подаде оставката след цялата поредица от гафове, препоръча от последна инстанция Дърева.

Политологът Р. Коларова каза, че едва ли Бойко Борисов и министрите са хората, които трябва да се подслушват. Изтичането на тези записи месеци, след като са направени, ми е подозрително. Езикът в тези записи е пикантен, лексиката е по-важна, отколкото съдържанието, допълни тя. Хората живяха 20 години в страх, а сега нека министрите да живеят в страх – това има предвид Бойко Борисов, разтълкува думите на премиера гостенката в студиото.

Коларова посочи, че в продължение на година всеки, който подкрепя Георги Първанов, в края на изказването си иска оставката на Цветанов или на Дянков. Сегашното управление знае какво е СРС и търси да реши проблемите си с този инструмент, допълни тя.

Социологът А. Райчев също попита разпалено и си отговори: "Те подслушват ли опозицията? 100 % да! А президента – 100 % да. За тези действия ще се лежи и този, който ще лежи – неговото име започва с Ц. Един министър – Трайчо Трайков каза само, че не иска да го подслушват. Всички останали са съгласни и аз недоумявам защо става така", завърши Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5549 |09.01.2011 Кутев: В. Танов е предоставил записите . 3| 5053 |07.01.2011 Парламентарната подкомисия подхваща записите . 0| 6517 |29.12.2010 Министрите олекват с 200 лв. за сираци . 12| 5422 |26.11.2010 Когато СРС-тата говорят и Б. Велчев не мълчи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads