Реклама / Ads
6| 7303 |01.10.2019 НОВИНИ

Държавният секретар на САЩ заобикаля България

.
Майк Помпео Източник: БГНЕС
Визитата на Майк Помпео е свързана с част от политиката на САЩ на Балканите за противодействие на руското влияние в този регион. Прави силно впечатление, че България не е включена в плановете на държавния секретар на САЩ. От държавният департамент на САЩ съобщават, че в периода от 1 до 6 октомври ще посети няколко европейски страни, между които е и Северна Македония.
 

Неговият балкански тур заобикаля нашата страна и това е учудващо, защото точно в България през първата половина на месец септември и в началото на втората се разигра "руски шпионски скандал" от българските власти с повдигане на обвинения.

 

По всичко личи, че това пошло театро у нас не е впечатлило американците, които са наясно, че то обслужва вътрешно-политически-икономически интереси и интригите на задкулисието, пише Liberta.bg.


Майк Помпео ще започне своето посещение от Италия, а след това ще има среща във Ватикана с папа Франциск. Третата страна, която ще посети Помпео, е Черна гора, откъдето ще отиде в Северна Македония. За времето на неговото посещение на Северна Македония, което ще почне в петък на 4 октомври, държавният секретар на САЩ ще се срещне с президента на страната Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев, както и с други македонски държавни представители. Също така, Майк Помпео ще посети и Охрид, където е предвидена обиколка на Охридското езеро и посещение на манастирския комплекс „Света Богородица Перивлепта“. Майк Помперо ще посети и Гърция.


Заобикалянето на България от държавния секретар на САЩ Майк Помпео не дава добър сигнал и към чуждестранните инвеститори, които и без това избягват територията ни за правене на бизнес, поради високата корупция, лиспата на върховенство на закона и вяра в институциите. По всичко личи, че след "Фолксваген", "Хюндай" ще изглежда още по-недостижим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4670 |09.09.2019 Секретарят на движение „Русофили“ е освободен, разпитан e като свидетел . 2| 4361 |25.07.2019 Главният секретар на президента: Радев иска повторен дебат за Ф-16, за да се знае колко ще се изразходят . 1| 4037 |09.07.2019 Спецсъдът гледа делото срещу бившия главен секретар на ДАБЧ . 1| 4225 |27.06.2019 Съдът отстрани от ДАБЧ главния секретар заради вземане на подкупи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads