Реклама / Ads
8| 4889 |27.04.2018 НОВИНИ

ДБГ: Дясното не може да се обедини сега

.
Димитър Делчев Източник: БГНЕС
Дясното политическо пространство не може да се обедини в момента. Желанието на няколко групи хора да обединят десните апарати около себе си не е продуктивно. Нужно е обединение на гражданите, а не на лидерите. Това заяви председателят на ”Движение България на гражданите” Димитър Делчев на пресконференция в Пловдив.
 
Той поясни, че от партията му обикалят страната и на срещите си питат хората коя е каузата, която би ги накарала да застанат заедно.

Лидерът на ДБГ засегна и промените в Енергийния закон, които целят увеличаване правата на КЕВР - да може да разследва и сделки, подобни на тази за ЧЕЗ. След целият шум, които се вдигна, отново сме в началото - сделката е непрозрачна, депутатите приеха промени, а не знаят ще важат ли за случая с ЧЕЗ. Тази сделка е съмнителна и трябва да бъде спряна, допълни Делчев.

Виолета Донева, член на Изпълнителния съвет на ДБГ, изрази притеснение от промяната на евроатлантическите ценности на България, както и от липсата на свобода на словото, което показа и последното проучване.

Вместо да навлизаме в ядрото на ЕС, ние сами се избутваме от там, коментира Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ.

От ДБГ искаме обединение на дясномислещите граждани около ценности и принципи. България има нужда от силно дясно представителство. Този кабинет стартира като дясноцентристки, а се превърна в националпопулистки. ГЕРБ не е дясна партия, дясното е осиротяло, заяви Зеленогорски.

Според Делчо Бакърджиев, член на Изпълнителния съвет на ДБГ, ГЕРБ започва все повече и повече да приема образа на БСП.

Създаването на още два десни проекта, които се явиха като конкуренти на Реформаторски блок на последните избори бяха в полза на ГЕРБ и на БСП, давайки им допълнителни депутати. Според него това, което сега се предлага като дясно обединение прилича на тактическо събиране, допълни Бакърджиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4342 |26.04.2018 Консенсусът за еврото е постигнат, до една година можем да влезем в ERM II . 3| 5009 |25.04.2018 Проф. Минасян: Не може да се каже, че няма работници у нас . 30| 13599 |25.04.2018 Радев безцеремонен: Борисов да променя Конституцията, след като не може да контролира министрите . 4| 4435 |23.04.2018 Димитър Делчев: Дясното не е готово да се обедини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads